Sport

Komentari 33

Navijači PSG-a satima čekali Messija, a on se brčka u bazenu

Navijači PSG-a satima čekali Messija, a on se brčka u bazenu

Navijači PSG-a su uvjereni kako njihov klub već sve dogovorio s Argentincem pa su ga u Parizu očekivali već u ponedjeljak. Nekoliko sati čekali su ga na pariškom aerodromu, ali Messi se nije pojavio

Uz suze, veliku tugu u srcu i poduži govor, Leo Messi se u nedjelju oprostio od svoje Barcelone iz koje odlazi nakon 21 godine. Bila je to konferencija nabijena emocijama u kojoj je Argentinac otkrio kako je pod svaku cijenu htio ostati na Camp Nou i kako nikada nije mogao zamisliti da će doći dan za oproštaj, no na neke stvari nije mogao utjecati.

Barcelona zbog ogromnih dugova nije mogla potpisati novi ugovor s njim pa tako Messi po prvi put u profesionalnoj karijeri mora u potragu za novim klubom. Sve je izglednije kako će to biti PSG, jedini klub, uz Manchester City, koji ima takvu platežnu moć da može bez problema zadovoljiti Messijeve apetite. 

Štoviše, navijači PSG-a uvjereni su kako je njihov klub već sve dogovorio s Argentincem pa su ga u Parizu očekivali već u ponedjeljak. Nekoliko stotina navijača stiglo je pred aerodrom Charles de Gaulle s transparentima, navijačkim rekvizitima i Messijevim dresovima. Očekivali su dolazak nogometnog kralja, neki su na aerodromu proveli i nekoliko sati, no dočekao ih je - ćorak.

Dok se oni prže na francuskom suncu i čekaju Messija, on odmara u Barceloni u svome domu. Brojni fotoreporteri, koji su se stacionirali ispred njegove kuće u Castelldefelsu, su ga uhvatili kako se bezbrižno kupa u bazenu i zabavlja s djecom. Pregovore s PSG-om očito je prepustio svome ocu Jorgeu, a on se povukao na stranu. Pokušava sabrati misli i procesuirati sve ono što se dogodilo ovih dana.

Lionel Messi holds an FC Barcelona press conference

Bez obzira što se teška srca oprostio od Barcelone, izgleda da se Leo već pomirio s odlaskom. No, njega se najmanje pitalo. Htio je ostati, pristao je na duplo manju plaću, ugovor je bio već spreman, samo ga je trebalo potpisati. Nekoliko sati prije dogovorenog sastanka, stigla je poruka od predsjednika Barcelone Joana Laporte. 'Ipak ništa od novog ugovora'. Ta poruka ga je slomila. 

La Liga Santander - FC Barcelona v Celta Vigo

Bio je to trenutak kada je shvatio da mora napustiti klub u koji je stigao prije 21 godinu, klub koji mu je dao sve, klub u kojemu je osvojio 35 trofeja i postao jedan od najboljih nogometaša u povijesti. Prije godinu dana htio je otići pod svaku cijenu, a sada je htio ostati pod svaku cijenu. Eto što je životna ironija. 

- Nisam igrao pred navijačima već godinu i pol. Nisam se oprostio kako treba, ali očito treba biti ovako. Jako sam zahvalan na svoj ljubavi koju su mi svi pokazali. Imao sam neke prekrasne trenutke ovdje svih ovih godina, kao i neke loše, ali kad god sam pao, ljudi su uvijek prepoznali ljubav koju imam za klub. Nadam se da ću se moći vratiti u ovaj klub neki drugi put na neki drugi način kako bih pomogao klubu da i tad bude najbolji na svijetu. Zaboravljam puno stvari koje bih htio reći... O svemu sam razmišljao, ali riječi sad ne dolaze... - rekao je slomljeni Argentinac na oproštaju od Barcelone.

Fans await the potential arrival of Lionel Messi in Paris before his expected signing for Paris St Germain

Navijači katalonskog kluba teško će preboljeti odlazak svog nogometnog kralja, a s druge strane, navijači PSG-a ne mogu dočekati njegov dolazak. Toliko da će ga bez problema danima strpljivo čekati na aerodromu.