Obavijesti

Sport

Komentari 495

Dinamo ispao iz Europe! Oršić je dao nadu, ali Španjolci idu dalje

Dinamo ispao iz Europe! Oršić je dao nadu, ali Španjolci idu dalje
9

'Modri' su pobijedili Andalužane (1-0), ali nije to bilo dovoljno za prolaz u osminu finala Europa lige! Imali su 20 minuta za poravnanje nakon gola Oršića, ali ni s igračem više u zadnjih pet minuta nisu uspjeli

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Europske lige, u uzvratnom dvoboju 16-ine finala na svom su terenu svladali šesterostrukog pobjednika ovog natjecanja Sevillu sa 1-0 (0-0), no kako je u prvom dvoboju prije tjedan dana Sevilla bila bolja sa 3-1 prošla je dalje s ukupnih 3-2.

Dečki, kapa do poda. Sevilla je doista strahovala u Maksimiru
Dečki, kapa do poda. Sevilla je doista strahovala u Maksimiru

Jedini gol na utakmici zabio je Mislav Oršić u 65. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Acuna koji je igrao rukom u svom šesnaestercu. Dinamo je u uzvratni susret protiv ionako mnogo jače Seville krenuo oslabljen neigranjem dvojice važnih veznjaka, kapetana Ademija i Ivanušeca, a u obrani su nedostajali Danac Lauritsen i Perić. U takvoj situaciji iluzorno je bilo očekivati kako se mogu nadoknaditi dva gola zaostatka iz prvog dvoboja otprije tjedan dana.

Pokretanje videa...

Dinamo u Sevilli 03:16

Tijekom prvog poluvremena Dinamo je pokušavao visokim presingom oduzeti loptu Sevilli na njezinoj polovici terena, a to mu je uspijevalo tek sporadično. Ipak, već u 4. minuti Dinamo je uspio zaprijetiti, Ristovski je uputio dijagonalu s desnog boka u kazneni prostor gostiju prema natrčalom Štefulju, no ubačaj lijevog bočnog zagrebačkog sastava prema sredini šesnaesterca očistio je Kounde.

Novu prijetnju Dinamo je stvorio u 20. minuti kada je udarac s distance okušao Mišić, lopta je pogodila blok Diega Carlosa i umalo se odbila u mrežu iza Bonoua. Domaći su tražili kazneni udarac u 34. minuti nakon sudara Gojaka i Diega Carlosa u kaznenom prostoru Seville, no francuski sudac Letexier samo je odmahnuo rukom, a usporena snimka mu je dala za pravo u procjeni.

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

Jedinu priliku u prvih 45 minuta Sevilla je stvorila u 44. minuti kada se Gomez ubacio u kazneni prostor, ali njegov udarac sa 10-ak metara blokirao je Mišić. Drugo poluvrijeme započelo je dominacijom Seville koja je krenula ambicioznije prema vratima Dinama, pa je tako već u 48. minuti glavom pucao Kounde, no bio je to lak zadatak za Livakovića. Dinamov golman s još je nekoliko pravodobnih izlazaka sa svog gola držao svoju momčad u igri da bi u 63. minuti, potpuno suprotno slijedu događaja na travnjaku Dinamo dobio penal.

VIDEO Igrač Seville rukom na loptu, Oršić zakucao iz penala
VIDEO Igrač Seville rukom na loptu, Oršić zakucao iz penala

Mladi Marko Bulat je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, a ona se od njegova koljena odbila u ruku Acune pa je Letexier pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Oršić. Vodeći gol u kombinaciji s promjenama trenera Kopića, koji je uveo Špikića, Bočkaja i Emrelija, dao je novu snagu Dinamu koji je zagospodario terenom te u 75. i 76. minuti imao dvije izgledne situacije i za drugi gol, no udarce Bočkaja i Menala zaustavio je Bounou.

Posljednju priliku kazniti Sevillu za dekadentnu igru u Zagrebu imao je Oršić koji je u 89. minuti sa dvadesetak metara pokušao iz poluvoleja, no njegov udarac prohujao je metar pored vratnice. Sevilla je čak sudačku nadoknadu igrala i s desetoricom jer je zbog dva žuta kartona isključen danski reprezentativac Delaney, ali 'modri' nisu uspjeli zabiti za produžetke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ŠESNAESTINA FINALA EUROPSKE LIGE 18:45 , MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
65' Oršić 11m
1 : 0
Sevilla
Sortiranje događaja
90'+5'

Evo prekršaja na centru, a ide i Livaković u protivnički kazneni prostor!

90'+3'

Centrirao je Bočkaj, ali naletjelo je to na prvog u bloku. NAkon toga napravio je Špikić prekršaj u napadu, a Sevilla sad može 'ukrasti' još koju minutu. 

90'+2'

Evo crvenog kartona za Delaneyja koji je bio neoprezan i 'ostavio na cjedilu' svoju momčad! Ima priliku Bočkaj iz slobodnjaka ugroziti Španjolce. Pao je Theophile i prije izvođenja, a sudac smiruje stvari s Ocamposom.

90' NADOKNADA

Četvti je sudac pokazao četiri minute nadoknade.

90'

Sjajno se sada za poziciju izborio Oršić, opalio iz voleja, ali otišlo je to pokraj gola!

Komentari 495