Obavijesti

Sport

Komentari 9

Navijači WBA žale za Bilićem: Slavene, oprosti nam, molim te

Navijači WBA žale za Bilićem: Slavene, oprosti nam, molim te

Navijači WBA zasuli su službeni Twitter profil kluba porukama podrške još prije nego što se doznalo o smjeni, a dan nakon njegovog otkaza i dalje ne mogu shvatiti zašto ga je klub otpustio. Ispričali su mu se u ime kluba

VIDEO

Napravio je malo čudo u utorak navečer sa svojim klubom uzevši bod Manchester Cityju u gostima. Već dulje vrijeme se ljuljala klupa Slavenu Biliću, ali tko je mogao razmišljati o otkazu nakon osvojenog boda protiv najskuplje engleske momčadi.

Pokretanje videa...

WBA slavi ulazak u Premiership 01:05

Dok su igrači i navijači slavili, čelnici kluba su se odlučili na još jednu nepojmljivu odluku u nizu. Jutro nakon utakmice Bilića je dočekala kuverta na stolu. Dobio je otkaz.

Nezadovoljni kineski čelnici WBA nisu više imali živaca trpjeti slabu sezonu "baggiesa" s Hrvatom na čelu. Samo sedam osvojenih bodova iz 13 kola i jedna pobjeda u Premiershipu skroman je rezultat, ali je sigurna zona udaljena samo dva boda. No oni su zapravo od njega očekivali čudo obzirom na to kakva sredstva je imao na raspolaganju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navijači WBA zasuli su službeni Twitter profil kluba porukama podrške još prije nego što se doznalo o smjeni, a dan nakon njegovog otkaza i dalje ne mogu shvatiti zašto ga je klub otpustio. Prema mnogima, Bilić je izvlačio maksimum od ove momčadi, toga su svjesni i navijači, ali ne i čelnici.

- Oprosti, Slavi. Lai (vlasnik), odlazi - poručili su revoltirani navijači koji su transparent ostavili ispred stadiona.

Bilić je u WBA došao početkom prošle sezone. Imao je ispodprosječni budžet i za razinu Championshipa, ali vlasnici su mu svejedno dali ultimatum da se WBA u roku od dvije sezone mora vratiti u Premier ligu. Nije dobio pojačanja jer je klub bio poprilično štedljiv pa se morao snalaziti sam. Doveo je brojne igrače na posudbu jer drugačije nije mogao pojačati momčad i ispunio cilj odmah u prvoj sezoni. U sezoni punoj oscilacija WBA je bodom protiv QPR-a osigurao plasman u Premier ligu.

Vlasnik Lai Guochuan je bio presretan, tapšao je Bilića po ramenu jer je klub zaradio pravo bogatstvo. Čak 200 milijuna eura donio je West Bromwichu i očekivao je da će barem dio dobiti za transfere i slaganje još jače momčadi. No gospodin Lai je očito očekivao čudo.

Premier League - Manchester United v West Bromwich Albion

Dok su drugi klubovi ulagali i dovodili skupa pojačanja, vlasnici kluba s Hawthornsa su očito bili zadovoljni samim plasmanom u Premier ligu i zaradom koju je taj plasman donio pa su Biliću dali - šipak. Niti jedno ozbiljno pojačanje nije stiglo, a jedino što su mu osigurali je otkup igrača koji su bili na posudbi.

I u takvim okolnostima je Bilić došao do pobjede i četiri remija, ali posebno iznenađuje tajming odlaska koji je došao samo dan nakon velikog boda protiv Manchester Cityja. 

Manchester United v West Bromwich Albion - Premier League - Old Trafford

Kao vatrogasac je stigao Sam Allardyce, čovjek koji se tijekom svoje duge karijere nije zadržao u nijednom klubu više od dvije godine. Kineski vlasnici i od njega očekuju čuda s ovakvim sastavom, a navijači smatraju da će, kako sezona bude odmicala, klub shvatiti kakvog je trenera izgubio.

Navijači su ga zavoljeli i obožavaju ga, a to je za Bilića najveća pobjeda jer zna da je pružio maksimum s limitiranim sastavom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu