Obavijesti

Sport

Komentari 9

Navijačka priča koja je ganula cijelu Hrvatsku i obišla svijet

Navijačka priča koja je ganula cijelu Hrvatsku i obišla svijet
1

Od palčića za Petrovu preko Merkura do cijele Hrvatske. Pet i pol milijuna puta hvala svima koji su pomogli da našim najmanjim sugrađanima olakšamo odrastanje

VIDEO

Ovo je nosila moja mala palčica. Zadnji mi je, ostale sam dala Petrovoj jer toj je dječici i najmanja veličina odjeće toliko velika da ih medicinske sestre nekad lijepe trakama. Evo je, kao i njezinog dragog medvjedića kojeg je dobila tih prvih dana života. Dajemo ih u akciji za palčiće.

POGLEDAJTE VIDEO: Ante Perković i Ryan Giggs

Pokretanje videa...

Giggs se javio Anti 01:30

To je samo jedna od poruka koja je dirnula u srce. I ubrzo je stigao odgovor:

- Uplatili smo traženi iznos, ali te uspomene si zadržite, vama one mnogo znače.

Još dok su razmicali cigle i prenosili teške aparate iz Petrove bolnice u sigurnije odjele, tog nezaboravnog jutra 22. ožujka kad je Zagreb pogodio razorni potres, mladići kojih se dobar dio deklarira kao Bad Blue Boysi, Dinamovi navijači, vidjeli su kome pomažu. Pa ako hoćete i čije živote spašavaju. Posebno ih je dirnuo odjel za prenatalnu skrb. Prerano rođena dječica, čije glavice jedva proviruju iz inkubatora. Palčići.

Akcija je krenula vrlo brzo nakon potresa, cilj je bio skupiti novac da se obnovi taj odjel Petrove bolnice. I dečki iz udruge "Dinamo to smo mi" prihvatili su se na način koji najbolje znaju: aukcijom dresova i sportskih rekvizita. Cilj - četiri milijuna kuna.

Pedeset ovdje, stotinu ondje i priča se zakotrljala toliko da su se uključile tisuće ljudi, iz cijele Hrvatske i inozemstva. Poznati su sportaši počeli stavljati svoje memorabilije, uključili su se Janica i Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, Biserka Petrović, Velimir Zajec, Igor Cvitanović, Tin Srbić, Filip Zubčić...

Pa su krenuli i pjevači, glumci, političari... Pa je priča s dresova i lopti došla do lutkica, maskota, pa i piva, vina, šampanjaca, kulena, slika, radnih stolova, cvijeća... Nije važno, samo da se pomogne našim palčićima. Ali jezgra, srce akcije ostali su obični mali ljudi. Koji su se odricali dragih predmeta kako bi pomogli našim najmanjim zemljacima.

Dječaci su davali čak i dresove koje su dobili od Luke Modrića ili Matea Kovačića, a kad se pojavila objava Ante Perkovića, nema tko se nije naježio, čak i pustio suzu.

- Ovu mi je loptu potpisao Ryan Giggs - ponudio je dječak s Downovim sindromom.

A ta je priča obišla cijeli svijet, došla i do samog Giggsa. Lopta je na kraju postigla najveću cijenu, a svi koji su se nadmetali za nju bili su složni: Ja ću uplatiti, ali lopta ostaje Anti.

- Hrvati su opet pokazali da imaju veliko srce - rekao nam je Nenad Bjelica, koji je nakon otkaza u Dinamu vrijeme kratio prodajući i kupujući za palčiće. Desetke dresova i nekoliko tisuća kuna "okrenuo je" pod nadimkom Neno Bjelko.

Otprilike mjesec i pol dana trebalo je da se skupi prvi željeni iznos. Za bolnice u Petrovoj i KB Merkur.

Ali zašto stati?! Dresovi i uspomene i dalje se oglašavaju, novac i dalje stiže. Pa su dečki iz "Dinamo to smo mi" odlučili opremiti druge bolnice, a ubrzo i one izvan Zagreba koje skrbe o prerano rođenoj djeci.

Dosad su prikupili pet i pol milijuna kuna. I zato pet i pol milijuna puta hvala. Od svih naših hrabrih malih palčića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera