Sport

Komentari 20

NBA otkazala LA derbi, tuga za Kobejem ipak je prevelika...

NBA otkazala LA derbi, tuga za Kobejem ipak je prevelika...

Lakersi duboko tuguju zbog tragičnog gubitka legenda Lakersa Kobeja Bryanta i njegove kćeri Gianne. Utakmica Clippersa i Lakersa u Staples Centru neće se igrati, odgađamo derbi

Košarkaški derbi u Los Angelesu se trebao igrati kasnu u noć u srijedu po našem vremenu, ali vodstvo NBA lige procijenilo je kako nitko u obitelji Lakersa nije u stanju misliti na utakmicu.

'NBA utakmica između LA Lakersa i LA Clippersa koja se trebala odigrati u Staples Centru se odgađa. Tu smo odluku donijeli iz poštovanja prema Lakersima jer u tom se klubu duboko tuguje zbog tragičnog gubitka legenda Lakersa Kobeja Bryanta, njegove kćeri Gianne i još sedmoro drugih koji su poginuli u padu helikoptera u nedjelju. O novom terminu LA derbija obavijesti ćemo vas naknadno', objavili su iz NBA lige.

Za Clipperse igra naš Ivica Zubac i ove su sezone jedni od favorita za naslov jer je mitski čelnik Jerry West u momčad doveo mega-zvijezde Kawhija Leonarda i Paula Georgea.

I čelnik lige, Adam Silver, oglasio se nakon šokantne Bryantove smrti. Godina 2020. jedva da je počela, a NBA je ostala bez svog najvećeg komesara Davida Sterna i jednog od najvećih sportaša u povijesti, Kobeja Bryanta.

Kobe i njegova 13-godišnja kći Gianna poginuli su u padu helikoptera, a život su izgubili i bejzbolski trener sveučilišta u okrugu Orange John Altobelli (56) te njegova supruga Keri i kći Alyssa, koja je trebala zaigrati na turniru kao i Kobejeva kći. Bile su suigračice u Akademiji 'Mamba'.

Poginula je i košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orange, mlada košarkašica Payton i njena majka Sarah Chester, kao i pilot Ara Zobayan.

Najčitaniji članci