Obavijesti

Sport

Komentari 50

'Neće pomoći ni tri Mourinha ako se sami ne promijenimo'

'Neće pomoći ni tri Mourinha ako se sami ne promijenimo'
1

Velike momčadi znaju se izvući, sad bi se trebali pokazati. Ma, glavno da nismo treći u skupini, bar je nešto malo vedrije. Idemo u dodatne kvalifikacije, kaže Dudu

VIDEO

I prije smjene izbornika kapetan reprezentacije Darijo Srna o situaciji u kojoj se našla momčad nije imao lijepe riječi.

- Moj dojam o svemu ovome je nikakav, sramotan. Teško mi je naći riječi kako bih opisao situaciju u kojoj smo se našli. U velikoj smo krizi i nogomet kojeg smo pokazali je nikakav. Ne može nitko reći da nemamo želju, no to što pokazujemo je malo, premalo, ništa. Nažalost, ovo je u našem trenutku maksimum.

Rekao je Srna da su nakon utakmice igrači imali poseban sastanak, razgovor u svlačionici.

- Shvatili smo da nema opravdanja za ovo. Ja sam u reprezentaciji više od deset godina i nikad nismo bili u tako ozbiljnoj situaciji. Došao je taj trenutak da razmislimo, da počnemo raditi nešto da svladamo taj problem. Kao kapetan moram prvi snositi odgovornost. Imamo šanse se izvući, jer ništa još nije gotovo. Sramotno je izaći pred javnost u ovakvim trenucima, pred kamere nakon ovog sramoćenja.

Izbornik je otišao.

- Ne može on biti kriv za sve, i igrači su odgovorni.

Ivan Strnić često je osporavan u reprezentaciji, a jučer je i kažnjen novčano zbog svađe s Lovrenom.

- Situacija je loša, očigledno je to. Moramo se posložiti, još uvijek je prigoda da u baražu sve izvučemo. Što se tiče izbornika, nama je žao što odlazi. 

Pletikosa: Sada treba pokazati tko je muškarac

Stipe Pletikosa obranio je penal, no na odbijenu je loptu natrčao škotski igrač i zabio za 2-0.

- Meni su stvari u mojoj karijeri napredovale kada sam preispitivao svoju odgovornost. Strašno smo zakazali, sada tek vidimo koliko je bio važan pogodak Aquillanija za Italiju u posljednjim sekundama utakmice protiv Danske. Ako ne promijenimo puno stvari, jako teško ćemo otići do Brazila. Ovo su trenuci kada trebamo pokazati tko je muškarac, tko ima karakter i tko voli igrati za Hrvatsku. Teško je reći da netko nije htio dati sve od sebe. Ali vidjelo se da nam nedostaje žara. Vjerujem da se to može popraviti, da možemo biti pravi za ono što nas čeka.

Opisao je Pletikosa kako je izgledalo kada je  igračima izbornik rekao da odlazi.

- Došao je u svlačionicu i odmah nam je priopćio svoju odluku. Mislim da je dobro da smo mi igrači u razgovorima nakon utakmice na sebe uzeli najveći dio odgovornosti. Nije niti sva krivnja na izborniku, ovo su trenuci kada je teško upirati prstom u nekoga. Pa ne može nama na klupi pomoći ni tri Mourinha ako mi sami sebe ne promijenimo.

Dudu: Nacija nije navikla da ovako gubimo

Eduardo je ponovno na klupi čekao priliku. Ispred njega su priliku dobili Mandžukić i iznenađujuće Kalinić.

- Naravno da smo svi tužni i razočarani, duboka je to rezultatska i igračka kriza. Nama igračima je sve to jasno, kao što nam je jasno da u dokvalifikacijama mora, ali baš mora, biti drugačije.

Koliko su vas smetale stalne promjene sastava, jednom ste u prvoj momčadi, drugi puta ulazite kao pričuva, treći puta ste cijelu utakmicu na klupi?

- Svi bi mi htjeli stalno igrati, ali svi smo i profesionalci koji moramo biti spremni na sve. Znam da cijela nacija nije navikla na ovakva razočaranja, nije navikla da ne uspijemo. Velike momčadi znaju se izvući, sad bi se trebali pokazati. Ma, glavno da nismo treći u skupini, bar je nešto malo vedrije...

Dejan Lovren jedan je od sukrivaca za prvi gol Škotske.

- Sve ovo skupa je teško objasniti u kratkim crtama, ima tu puno razloga zašto je sve tako kako je. Mogao bih o tome pričati sat vremena. Sve ovisi o nama igračima, mi se moramo izvući iz ove nevolje. Pa nije za to bitan ni trener, stari ili novi. Sad ovo moramo izvući baš mi igrači. Nitko nam ne može pomoći nego mi sami sebi. Da, izgubili smo samopouzdanje. Mi tek sad dolazimo do pravih, odlučujućih utakmica i to samopouzdanje treba nekako vratiti. Na treningu, razgovorima, razmišljanjima. 

Lovren: Poremetile su nas stalne promjene sustava

Koliko su igrače smetale česte promjene sustava i igrača? 

- Eh, mogu reći da nas je to poljuljalo, ne mogu reći da je to glavni razlog, ali da nas je poremetilo - jest. Ne znam kako bih to točno objasnio, sigurno nije lako kada se stalno mijenjaju sustavi, ali opet tu je taj igrač, netko od nas, koji se mora snaći u svakom trenutku. Problem je u tome da očito moramo svi davati više. Čini mi se kao da je u ovih posljednjih nekoliko utakmica nedostajao neki naboj.

Ima li ova momčad snage, kao u prošlim kvalifikacijama nakon Grčke kada je u dokvalifikacijama pobijeđena Turska, da se povrati i da igra nogomet kakav je nekad igrala?

- Naravno da ima, samo moramo više razgovarati. Svi moramo dati više. Nije ovo kao igranje u klubu, ovdje se treba ginuti. Bez obzira tko nam je trener.

Kažnjeni dvojac: Bilo je to u žaru borbe, sve smo već izgladili

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 50

VIDEO

Dinamo želi Pjacu, koji nije skup i riješio je pitanje golmana! Mladi talent i dalje na čekanju
LJETNI MERCATO

Dinamo želi Pjacu, koji nije skup i riješio je pitanje golmana! Mladi talent i dalje na čekanju

Plus+ Sportski direktor Dinama Marko Marić slaže igračku križaljku za ljeto, a mora se riješiti i viška igrača. U Maksimiru su odlučili kako će Ivan Nevistić i dalje biti 'jedinica', pa razmatraju što će biti s Čavlinom...

Splitski maturanti 'zaskočili' su Livaju. Evo kako ih je razveselio
POGLEDAJTE VIDEO

Splitski maturanti 'zaskočili' su Livaju. Evo kako ih je razveselio

SPLIT - Zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja slave maturanti diljem Hrvatske, a dio njih zatekao se u jednom splitskom kafiću s ikonom Hajduka Markom Livajom. Naravno da taj susret nije mogao proći bez potpisa bivšeg hrvatskog reprezentativca na njihove majice. Sve je na društvenim mrežama objavila Markova supruga Iris.
VIDEO Na semaforu 92:48, Luka uzima loptu, ostalo je povijest
OBLJETNICA DECIME

VIDEO Na semaforu 92:48, Luka uzima loptu, ostalo je povijest

Nakon lisabonskog finala 2014., prvak Španjolske je osvojio još četiri Lige prvaka u idućih osam godina. Ove sezone imaju priliku za još jednu, u finalu na Wembleyu igraju protiv Borussije Dortmund