Obavijesti

Sport

Komentari 46

Ne dam se navući na tanak led! Na uzvrat idemo kao da je 0-0

Ne dam se navući na tanak led! Na uzvrat idemo kao da je 0-0
1

Ovo su vrhunski igrači, njima ne treba puno, da ih se postavi na prave pozicije, oni su igrači koji igraju u vrhunskim klubovima. Treba im malo samopouzdanja, rekao je Zlatko Dalić

VIDEO

Mislim da je bila sjajna utakmica i hvala igračima na onome što su pokazali. Ali hvala i navijačima koji su bili naš 12. igrač i bili strpljivi. Svima sluga jedna velika zasluga. Rekao sam već ranije da je ovo samo prvo poluvrijeme. Ne smijemo se opustiti, rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon velike pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Grčkom 4-1 u prvoj utakmici play-offa za Svjetsko prvenstvo.

Fantastična je atmosfera bila na Maksimiru, "vatreni" su igrali pred 30.013 ljudi, Maksimir je bio krcat.

- Igrači zaslužuju takvu podršku. Ne možeš igrati slabo pred ovakvom atmosferom, toliko dobrih informacija i podrške... Ali ponavljam, ništa nije gotovo, ne dam se navući na tanak led. Znam da je euforija, ali ne smije biti tragedija na kraju - rekao je Dalić.

Njima samo treba malo samopouzdanja

Dalić je preporodio Hrvatsku, jurišali su naši na svaku loptu, pogotovo u prvom dijelu.

- Ovo su vrhunski igrači, njima ne treba puno, da ih se postavi na prave pozicije, oni su igrači koji igraju u vrhunskim klubovima. Treba im malo samopouzdanja, oni su došli na ovo okupljanje puni energije - kazao je izbornik i osvrnuo se na one koji nisu mogli igrati.

- Žao mi je što Mandžo i Badelj nisu bili s nama. Mandžo je možda i mogao igrati, ali nisam htio poduzimati takav rizik - poručio je u razgovoru za HRT.

- Taktika? Puno smo razgovarali, pokazivao sam im što napraviti. Osnovna ideja je bila preko bokova probiti ih. Tražio sam da Kramarić i Perišić uđu unutra i otvore bokove Striniću i Vrsaljku. Žao mi je primljenog gola, dogodi se nepažnja, ali što je tu je. Idemo u Grčku kao da je 0-0.

Grčki bekovi bili su u strahu

Podsjetio je Dalić na taktiku koju je pripremao za ovaj meč.

- Grčki bekovi bili su u strahu od Kramarića i Perišića, ušli unutra i otvorili nam strane pa smo ušli unutra. Dobro su odigrali i Brozović i Rakitić. Grčka ima dvije dobre točke, prekid i dugu loptu. Mitroglou spušta na Fortounisa koji dolazi na takav način. Mi smo radili tako da moramo doći na nju, to su odlično radili Brozović i Rakitić - kazao je Dalić i osvrnuo se na Luku Modrića:

- Luku treba dati slobodu kreacije, da radi što najbolje zna.

Veliki dobitak za Hrvatsku bio je Ivan Strinić koji je odigrao sjajno na lijevom beku, prvi put nakon 14 mjeseci pauze.

- Strinić igra dobro u Sampdoriji, vratio se nakon pauze. Bilo mu je teško, bilo je nekih situacija u kojima nije dobro reagirao, ali ja sam njime zadovoljan. Rebić? Možda se nije najbolje snašao, ali moramo dati šansu mlađim igračima da osjete ovu atmosferu.

Ovo je samo prvo poluvrijeme

Grčka je u završnih 20-ak minuta bila dosta opasna po gol Subašića, Mitroglou je dvaput prijetio, a Suba nas spašavao.

- Bila bi šteta da smo primili taj gol u zadnjim minutama nakon toliko šansi, Suba je vrhunski reagirao iako cijelu utakmicu nije imao posla. Rekli smo da mora čuvati čovjek čovjeka, nismo dobro reagirali kod prekida. Pokazivali smo im kako rade blok, ali nažalost se dogodilo - kazao je Dalić i, uoči uzvrata, podrcrtao:

- Nije 4-1, nego 0-0. Ovo je samo prvo poluvrijeme. Idemo u Grčku pripremiti se kako najbolje znamo i, ako Bog da, sve će biti dobro.

- Mandžo? Htio je igrati, i ja sam htio da igra, ali dogovorili smo se da bude na klupi. Da je igrao, vjerojatno bi brzo izašao iz igre i izgubili bismo ga na duži period. Ali neću praviti dramu tko fali, Hrvatska ima igrača koji ih mogu zamijeniti.

Hrvatska je u završnici malo krala vrijeme iščekujući kraj.

- Hrvatska ne bi smjela otezati i baviti se time, ali za rezultat se ne biraju sredstva - zaključio je Zlatko Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica