Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Ne može mu nitko ništa, jači je i od Segwaya: Čovjek od zlata

Uspio me iznenaditi i srušiti. Sad pokušavam progurati trač da mu je Gatlin platio za ovo, rekao je kroz šalu Usain Bolt, nakon što ga je udario Kinez na Segwayu...

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
29 komentara

Jedini čovjek koji je srušio Usaina Bolta je kineski kamerman na Segwayu. I to dok Bolt nije bio spreman. Nitko drugi ne može čudesnom Jamajčaninu ni blizu.

- Uspio me srušiti. Sad pokušavam progurati trač da mu je Gatlin platio za ovo - rekao je kroz šalu Usain Bolt nakon novog zlata na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Gotovo cijelu godinu mučio se s ozljedom. Justin Gatlin imao je 18 pobjeda u nizu na 100 metara. Stigli su na start, čuo je zvuk signalnog pištolja i krenuo. Pomeo je sve. Isto je ponovio na 200 metara. Gatlin je dvije godine bio bez poraza u ovoj disciplini, ali Usain Bolt ga je ostavio daleko iza i osvojio rekordnu 10. zlatnu medalju na SP-ima.

Jamajčanin je osvojio četvrto uzastopno svjetsko zlato na 200 metara. Kad smo kod zlata, SP u Berlinu 2009. godine, tri zlata, dvije godine kasnije u Daegu dva zlata, u Moskvi tri zlata i sad u Pekingu dva. Nitko nema 10 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima, a Bolta još čeka štafeta. I tu bi mogao do zlata...

S dvije noge i dva kotača u najbržeg čovjeka svijeta

Na kraju utrke na 200 metara Bolt je hodao i slavio novu pobjedu, a iza njega je bio kamerman na Segwayu. Ušao mu je s leđa s dvije noge i dva kotača. Jamajčanin je pao, ali je brže bio gore. Natrag na nogama. Ne mogu ga srušiti. Koliko se god trudili.

Inače, taj Segway teži 50-ak kila i ide do 20 kilometara na sat. Najveća brzina koju je čovjek ikad postigao je 44.7 km/h. Bio je to, pogađate, Usain Bolt. Na utrci na 100 metara, negdje između 60 i 80 metara ovu su brzinu izmjerili čudesnom Jamajčaninu.

Naši partneri pišu
Message