Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ne možeš izvaditi Bjelicu iz televizora i očekivati istu sliku

Ne možeš izvaditi Bjelicu iz televizora i očekivati istu sliku
1

Ako je Bjelica već morao otići, poetskije pravedno bilo bi još samo da je Zdravko i formalno vodio momčad iz Hercegovine, a ne da je bratu uvalio da svira trubu nakon što je s pozornice sišao Armstrong

VIDEO

Urbana legenda koja miriši na istinu kaže da je socijalistički proizvođač pokušao izigrati ugovor, to jest nije htio plaćati licenciju za u Jugoslaviji vrlo popularan televizor. Pitaju direktori drugove pravnike što moraju učiniti da ne plate. Kažu pravnici da šemu, sjećam li se dobro, moraju promijeniti trideset posto.

Direktori narede inženjerima da televizor izmijene taman toliko da šema može proći na sudu, da po zakonu ne bude krađa. Inženjeri izvade otpornik, televizor radi. Izvade tranzistor, i dalje radi. Vade oni dio po dio, poneki zamijene novim. Televizor i dalje rade.

Pokretanje videa...

Bjelica u Osijeku 02:52

Povade dovoljno dijelova, šema više stvarno, slažu se i inženjeri i pravnici, ne nalikuje originalnoj, i opale seriju desetak ili koliko već tisuća komada. Ispostavilo se da televizor radi koji tjedan, a onda ga ni inženjeri kompanije koju su htjeli izigrati ne mogu popraviti. Oooogromna šteta. I financijska, i reputacijska.

Dinamo s Bjelicom je bio odličan televizor. Godinama slika nije bila tako dobra. Da bi Dinamo igrao Ligu prvaka, mora "platiti licenciju" nekoj sili iznad Zdravka Mamića. Igri. Što bi kartaši rekli, jadna ti majka zamjeriš li se karti. Jadna ti majka zamjeriš li se igri. Navijači i kibici će ti oprostiti, igra – teško.

Da bi televizor radio, možeš izvaditi najlošijeg igrača i zamijeniti ga čak i gorim. Ma, možeš nekoga dobroga i prodati, pa ga zamijeniti boljim ili gorim. Možda možeš prodati dvojicu, trećeg najuriti, i svejedno imati dovoljno dobru "sliku", televizor se može plasirati u Ligu prvaka i osvojiti domaće prvenstvo. Ali, stvarno je bilo riskantno Bjelicu zamijeniti Zoranom Mamićem. Ako je Bjelica već morao otići, poetskije pravedno bilo bi još samo da je Zdravko i formalno vodio momčad iz Hercegovine, a ne da je bratu uvalio da svira trubu nakon što je s pozornice sišao Armstrong.

Televizor Dinamo s izvađenim Bjelicom zamijenjenim Mamićem izgurao je nekoliko tjedana, i izgledalo je da radi. Kvrcneš ga, i slika se opet pojavi. Ostaje za napisati da bi Bjelica i s jednim poštenim igračem, a Dinamo ih ima više od nekoliko, ušao u Ligu prvaka. Sad ćemo gledati Osijekov pokušaj da osvoji naslov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju