Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

'Ne možete mi uzeti nogomet, želim dalje normalno živjeti...'

Presadio je bubreg 2007. godine, a nedavno mu je presađeni bubreg otkazao. Ivan Klasnić bori se s teškom situacijom, ali ne odustaje. Zabio je sedam golova i poručuje: "Želim normalno živjeti"

Ivan Klasnic - dreimal die Woche zur Blutwaesche
Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
12 komentara

Ivan Klasnić (36) bori se s teškom situacijom. Otkazao mu je presađeni bubreg i sada svaka dva do tri dana mora ići na dijalizu. U Njemačkoj je proveo veći dio svoje karijere, ima status zvijezde, a i mediji tamo zorno prate što se događa s hrvatskim napadačem. Iako je u teškoj situaciji, zabio je sedam golova u polufinalnoj malonogometnoj utakmici legendi protiv Bochuma.

>> Nepokolebljivi Ivan Klasnić još igra i trpa, zabio sedam golova!

- Mora često na ispiranje krvi, ali može posve normalno živjeti i baviti se sportom. Štoviše, to je i dobro za krvotok. Naravno, nije dobro da bude profesionalni igrač i previše se troši, ali to što se bavi sportom je dobro za njega i poticajno za druge takve pacijente - rekao je profesor Ulrich Kunzendrof, stručnjak za bubrežne bolesti na klinici u Kielu.

Netko tko je cijeli život u sportu, pogotovo ako je sportski tip što Klasnić je, ne može samo tako prestati s tjelesnom aktivnošću. I Mirko Filipović je nakon odlaska iz UFC-a trenirao svaki dan...

- Nitko mi ne može oduzeti nogomet! Moram se baviti sportom, bez toga ne ide - poručio je Klasnić pa nastavio:

- Nekima to jako teško pada (problem s bubrezima, op.a.), ali meni ne. Želim normalno živjeti, ne želim se ponašati kao da sam bolestan.

Koliki je karakter govori činjenica da ga više muči ozljeda koljena, nego bubreg.

- Ozlijedio sam koljeno. Samo se nadam da ligamenti nisu stradali - dodao je bivši napadač Werdera, kojeg bi ozljeda ligamenata odvojila od sportskih aktivnosti neko vrijeme.

Naši partneri pišu
Message