Sport

Komentari 39

Više od 270.000 Francuza traži novu utakmicu protiv Švicaraca!

Više od 270.000 Francuza traži novu utakmicu protiv Švicaraca!

Francuzi smatraju kako je Sommer prerano izašao s gol-linije tijekom Mbappeovog penala i tako prekršio pravila pa je jedan navijač pokrenuo peticiju da se ponovi utakmica

Poraz od Švicarske u osmini finala Eura stvorio je raskol u francuskoj reprezentaciji. Igrači su se svađali jedni s drugima, Kingsley Coman nije htio izaći iz igre, a izbornik Didier Deschamps totalno je pogubio konce i dojam je kao da se njega više ništa ne pita. Urušila se francuska bajka koja je trajala nakon osvajanja SP-a.

Francuska je prosula velikih 3-1. Prvo je Seferović izjednačio, a Gavranović potom izborio produžetke. U raspucavanju su svi bili precizni do pete serije kada je loptu uzeo Kylian Mbappé. Raspalio je po golu, ali švicarski golman Yann Sommer mu je sjajno skinuo i odveo svoju reprezentaciju dalje.

No, prošla su tri dana od te utakmice, a Francuzi se i dalje ne mogu pomiriti s porazom i teškim nokautom. Smatraju kako je Sommer prerano izašao s gol-linije tijekom Mbappéovog penala i tako prekršio pravila pa je jedan navijač pokrenuo peticiju da se ponovi utakmica. 

I sunarodnjaci se itekako slažu s njim, a to najbolje pokazuje broj potpisa. U dva dana je čak 270 tisuća ljudi potpisalo peticiju. Sudačke pogreške na račun Hrvatske u finalu SP-a im nisu smetale...

No, nema šanse da se tako nešto dogodi, čak i da bude nekoliko milijuna potpisa. Francuzi će se morati kad tad pomiriti s porazom, a četvrtfinale Eura će tako u petak ipak morati gledati na TV-u.

Kako god, ovaj poraz je teško udario na ego svjetskih prvaka. Bez obzira na silne zvijezde i kvalitetu, razočarali su na ovome Euru. No, možda je tolika nakupina zvijezda i najveći problem za njihovu reprezentaciju? Pored takvih ega, izbornika Deschampsa se očito ništa ne pita i pitanje je do kada će se zadržati na klupi svjetskih prvaka. U Rusiji mu se posrećilo, ali već na Euru je doživio fijasko. 

Najčitaniji članci