Obavijesti

Sport

Komentari 39

Ne treba im Ronaldo: Portugal pobijedio Italiju u Ligi nacija...

Ne treba im Ronaldo: Portugal pobijedio Italiju u Ligi nacija...
1

Pogodak koji je visio u zraku, konačno je pao početkom nastavka. Egzekutor je bio Andre Silva koji je prihvatio sjajno dodavanje Brume i lijepo pogodio suprotan kut Donnarumminog gola...

VIDEO

Nema Cristiana Ronalda, nema problema. Dok se ponajbolji svjetski nogometaš odmara na Mediteranu i puni baterije za nastavak sezone, njegovi sunarodnjaci odradili su prvu utakmicu u Ligi nacija.

I u utakmici večeri, bili su bolji od Italije rezultatom 1:0. Pogodak odluke pao je na samom početku drugoga dijela kad je Bernardo Silva iskoristio odlično dodavanje Brume i zatresao suparničku mrežu.

Sama utakmica krenula je dizelaški, do prvog većeg uzbuđenja moralo se čekati sve do 27. minute kad je Italija bila primorana čistiti loptu s crte. Pucao je Bernardo Silva, ali su Talijani imali dosta sreće jer je lopta išla taman na nogu braniča azzurra Romagnolija.

Italija je nastavila opasno živjeti, Bruma je promašio solidnu priliku nekoliko minuta kasnije, a onda ih je spasila greda! Portugal je probio po lijevoj strani preko Bernarda Silve koji je uputio povratnu loptu na peterac. Ona je pogodila Cristantea u nogu i odbila se u okvir gola.

Portugal je nastavio opsjedati talijanska vrata. Bruma je loše šutirao nakon jedne duge lopte, a nedugo nakon toga Portugal je (opravdano) tražio kazneni udarac. Criscito je zapriječio put Pizziju, ragbijaški ga složio na zemlju, ali škotski sudac Collum je ostao nijem. A samo minutu-dvije kasnije, odličan šut Williama Carvalha prohujao je kraj lijeve vratnice gostiju. Potkraj poluvremena počeli su prijetiti i Talijani, ali ništa ozbiljno.

Pogodak koji je visio u zraku, konačno je pao početkom nastavka. Egzekutor je bio Andre Silva koji je prihvatio sjajno dodavanje Brume i lijepo pogodio suprotan kut Donnarumminog gola.

Inače, bila je ovo prva utakmica Italije nakon 20 godina (17. lipnja 1998. godine, pobjeda nad Kamerunom 3:0 na SP-u) da u početnoj postavi nije bilo igrača Juventusa! No, izbornik Roberto Mancini odlučio je eksperimentirati pa je promijenio čak devet od 10 igrača u polju u odnosu na petak i remi s Poljskom.

Portugal: Patricio - Cancelo, Pepe, Dias, Rui - Pizzi, Neves, Carvalho - Bruma, A. Silva, B. Silva

Italija: Donnarumma - Lazzari, Caldara, Romagnoli, Criscito - Cristante, Jorginho, Bonaventura - Zaza, Immobile, Chiesa.

Turska je u ludoj završnici izbjegla poraz u svom drugom nastupu u Ligi nacija. I ne samo izbjegla, nego naposljetku došla i do pobjede u Švedskoj! Nakon što ih je na startu dobila Rusija 2:1, umalo su pokleknuli i u Skandinaviji. U 87. minuti je semafor još pokazivao 2:1 za domaćina, a onda su prvo preko Akbabe izjednačili da bi isti igrač u 92. donio puni plijen!

Na prvi se pogodak čekalo 35 minuta. Toliko je Anderssonovoj momčadi trebalo da slomi otpor Turaka. U vodstvo ih je doveo Thelin koji je prvo pogodio vratnicu glavom, a onda se dobro snašao i odbijanac pospremio u mrežu. Na 2:0 povisio je početkom drugog dijela Claesson bombom sa 25 metara!

Turci su uzvratili samo dvije minute kasnije preko Calhanoglua, da bi totalna ludnica krenula u samom finišu. Prvo je Akbaba na asistenciju Tosuna donio izjednačenje u 88., da bi isti igrač u 92. zabio za 3:2.

Švedska: Olsen - Lustig, Jansson, Lindelof, Augustinsson - Durmaz, Larsson, Ekdal, Claesson - Kiese Thelin, Berg.

Turska: Bolat - Celik, Ayhan, Soyuncu, Bayram - Topal, Yokuslu - Under, Ozyakup, Calhanoglu - Tosun.

Srbija je remizirala s Rumunjskom kod kuće. Iako su dvaput vodili, prvo preko Mitrovića u 26. pa preko istog igrača u 63., gosti su se dvaput vraćali. Stanciu je iz penala u 48. izjednačio na 1:1, a Tucudean je u 68. postavio konačnih 2:2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka