Sport

Komentari 308

Mektić i Pavić postali olimpijski pobjednici! Kumovima srebro u prekrasnom hrvatskom finalu

Mektić i Pavić postali olimpijski pobjednici! Kumovima srebro u prekrasnom hrvatskom finalu

Nikola Mektić i Mate Pavić novi su olimpijski pobjednici. U hrvatskom finalu sa 6-4, 3-6, 10-6 pobijedili su Čilića i Dodiga i na Wimbledon naslonili i olimpijsko zlato. Kakva dominacija

Ako osvojimo olimpijsko zlato, možemo u mirovinu.

Tako su, prije tri tjedna, onda kada su osvojili Wimbledon, zborili Nikola Mektić i Mate Pavić. Danas, pretposljednjeg dana srpnja, učinili su baš to. Osvojili su olimpijsko zlato. Mate i Nikola novi su olimpijski pobjednici. I ne, dečki, nemojte još u mirovinu... Dobro vam ide.

Tennis - Men

U svehrvatskom finalu, što olimpijski tenis u parovima nije doživio 113 godina, a danas jest tek treći put uopće, zagrebačko-splitski tandem urušio je olimpijski san Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu. Nama sa strane bilo je svejedno, njima na terenu sigurno nije. Ali, slika, scena, s četiri Hrvata priča je za sva vremena našeg sporta... Zlato i srebro za Hrvatsku.

Mektić i Pavić u finale su ušli bez izgubljenog servisa na cijelom turniru, s 14 pobjeda zaredom, jasno, s aurom favorita. Prijetili su na svakom servisu kumova u prvom setu, dok se Čilić i Dodig nisu razigrali u drugom i prvi put napravili break Mektiću i Paviću koji je na break-loptu zakucao smeš u mrežu s osnovne linije.

Tennis - Men

O zlatu je odlučivao tie-break...

A odlučio uraganski start Mektića i Pavića s 5-0. Međugorci nisu bacili ručnik, stigli su na 6-8 dok Pavić nije odigrao briljantan inside out forehand, vrijedan servisa za zlatnu medalju. Koji trenutak kasnije i konačne proslave. S druge strane ni tragu nezadovoljstva, Čiliću je već na mreži pobjegao osmijeh...

I da, svi igraju parove, a Hrvati, evo, pobjeđuju.

Olimpijske igre, finale:

Mektić/Pavić - Čilić/Dodig 6-4, 3-6, 10-6