Obavijesti

Sport

Komentari 81

Neka se spasi tko još može: Za ostanak se bore i injekcijama...

Neka se spasi tko još može: Za ostanak se bore i injekcijama...
1

SVAĐE I STRES U HNL-u Igor Pamić (Istra 1961) u Osijek nosi i deset injekcija protiv bolova, Ivo Šušak (Osijek) je u panici, a Igor Štimac (Zadar) traži "ratnike"

VIDEO

Ni Igor Pamić ni Ivo Šušak ni Igor Štimac nikad u HNL-u nisu ispadali u drugu ligu. U sljedećih 270 minuta jedan od njih trojice prvi će se put moći “pohvaliti” tim osjećajem.

- U trenerskoj karijeri vodio sam jako mnogo utakmica koje su bile važne, imale su golem značaj, ali je bio drukčiji predznak. Bile su to borbe za trofeje, plasman u Europu... Sad sam prvi put suočen sa sudbonosnom utakmicom u borbi za goli život, za ostanak u ligi. To nikako nije isto. Lagao bih kad bih rekao da sam miran - rekao je, inače vrlo smiren, trener Osijeka Ivo Šušak.

Tri kola prije kraja Osijek je u najtežoj poziciji. Ne pobijedi li danas Istru, može odmah raditi taktički plan za sljedeću sezonu protiv Imotskog, Rudeša, Lučkog ili Dugopolja.

- Oni moraju pobijediti, mi baš i ne. Znam da nas čekao pakao - rekao je Igor Pamić, čija će Istra danas u Osijek.

Uza sav stres koji nose ovakve utakmice, Pamić ima dodatni s - ozljedama. Nema Radonjića, Dinisa, Tomića, Bastosa i Franjića, a ozlijeđeni putuju Obšivač, Križman, Vukman, Jô...

- S nama u torbi ide i deset injekcija. Ovo je utakmica u kojoj više nema alternacija. svi dečki imaju volju pomoći, to respektiram i to me jako hrabri i veseli. Svi su spremni zaigrati pod injekcijom, što će s jedne strane biti veliki rizik, ali što u životu nije rizik? Često smo riskirali i dosta puta profitirali, a sad nije vrijeme za kalkulacije. Nije vrijeme ni za kukanje, od toga nema koristi - kaže trener Istre.

Igor Štimac sa Zadrom dočekuje Rijeku, a jednim uhom i okom pratit će rezultat iz Osijeka. Razgovarao je s igračima, želi od njih napraviti ratnike, koji će “poginuti” za ostanak.

Do kraja sezone ostalo je 270 minuta. Stres je golem, za 66-godišnjeg Šuška možda i prevelik. U susretu protiv Zagreba mu je pozlilo, došla je i hitna pomoć... Srećom, s Ivom je sve u redu. Nervoza i panika ostavile su traga i na Štimcu i Pamiću. Prijateljstvo dugo 30 godina prekinuto je nakon susreta Istre i Zadra. Štimac je Istru nazvao Mamićevom prćijom, Pamić mu vratio da je kao izbornik umalo uništio hrvatski nogomet... Bit će toga još, ostalo je još 270 minuta.

34 boda ima Istra

Danas su Puljani u Osijeku, potom im dolazi Dinamo, a u posljednjem kolu idu u Kranjčevićevu.

31 bod ima Zadar

Od 19 sati igra protiv Rijeke, u idućem kolu ide u Koprivnicu Slaven Belupu, a u zadnjem kolu stiže Lokomotiva.

30 bodova ima Osijek

Nakon što odigraju u Gradskom vrtu s Istrom, Osječani idu na Kantridu, a onda im dolazi Slaven Belupo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu