Obavijesti

Sport

Komentari 40

Neka si ti nas pokrao: Rebić je nježno zagrlio suca Calvaresea

Neka si ti nas pokrao: Rebić je nježno zagrlio suca Calvaresea
1

Fiorentina je imala napad u drugoj minuti sudačke nadoknade, Rebić je oduzeo loptu protivniku i krenuo u kontranapad, ali sudac Gianpaolo Calvarese svirao je prekršaj. Rebić ga je - zagrlio

VIDEO

Fiorentina i Milan odigrali su 1-1 u okviru 25. kola Serie A, a ponovno je Ante Rebić imao glavnu ulogu u redovima 'rossonera'. I premda su Zvonimir Boban i Paolo Maldini u zimskom prijelaznom roku u klub vratili Zlatana Ibrahimovića, usudili bismo se reći da je Rebinho trenutno veća faca od velikog Ibre.

Pokretanje videa...

01:08

U zadnjih sedam utakmica zabio je sedam golova, bio je jedini strijelac Milana u subotu te stigao do 10. pogotka u sezoni. Uhvatio je ritam, igra u pravoj formi i svi, od navijača preko struke Milana do izbornika Zlatka Dalića, mogu biti zadovoljni.

AC Milan v Torino - Serie A - Giuseppe Meazza

Zadovoljan je i hrvatski reprezentativac, zahvalan Stefanu Pioliju na ukazanoj prilici koji je nakon Rebićeva uskrsnuća shvatio da bez Ante njegova momčad ne funkcionira na pravi način. Pa ga je učinio starterom svaku utakmicu.

Dokazao je da je kalibar za najveću scenu, pokazao da ima muda i da nekad samo treba vremena za prilagodbu.

Sada je jedan od onih koji pune usta i društvene mreže navijača Milana. Svaki njegov potez prati se pod povećalom, a upravo jedan takav dogodio se na derbiju s Fiorentinom.

Fiorentina je imala napad u drugoj minuti sudačke nadoknade, Rebić je oduzeo loptu protivniku i krenuo u kontranapad, ali sudac Gianpaolo Calvarese svirao je prekršaj.

Serie A - AS Roma v Lazio

Rebić je u trenutku, vjerojatno očaja jer je Milan imao igrača više od 62. minute pa prosuo pobjedu u 85. kada je Pulgar zabio iz penala za 1-1, prišao sucu Calvareseu i zagrlio ga. Slika se ubrzo proširila internetom jer ovakve situacije viđaju se nešto rjeđe.

Rebićeva poruka bila je jasna. Upravo je Gianpaolo Calvarese sjedio u VAR sobi kada je Juventusu sviran penal protiv Milana (Ronaldov udarac, Calabrijina ruka).

Sudac koji je u talijanskim kuloarima na glasu kao Juventino u prvom poluvremenu subotnjeg derbija poništio je regularan gol Zlatana Ibrahimovića zbog navodnog igranja rukom.

Malo je reći da je Šveđaninu ruka bila uz tijelo i da je Calvarese pogriješio, no kako objasniti prekršaj Alessija Romagnolija nad Patrickom Cutroneom iz čega je Fiorentina stigla do poravnanja?

Usporenom snimkom vidi se da je Romagnoli srušio Cutronea, ali isto tako da je prije toga vršcima prstiju dotaknuo loptu i promijenio joj smjer.

Takve situacije teško je sucu vidjeti golim okom, ali upravo iz tog razloga postoji VAR koji je morao sugerirati Calvareseu da pogleda o čemu se točno radi. Za Talijana nije bilo dvojbe, VAR nije htio gledati i dosudio je penal.

Suđenje u Serie A ove sezone dotaknulo je dno. Otkad je uvedena video tehnologija dogodilo se toliko pogrešaka da danas neke stvari ne mogu biti slučajne. A poznavajući povijest talijanskog "dijeljenja pravde" i pravomoćnih presuda iz sredine 2000.-ih, postavlja se pitanje:

Je li moguće da se povijest ponavlja?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...