Obavijesti

Sport

Komentari 8

Goričani se vraćaju: Ponovno sanjamo huk s naših tribina

Goričani se vraćaju: Ponovno sanjamo huk s naših tribina
4

Radnik je 1994. ispao iz lige jer organizacijski nije bio na razini, uvjeren je predsjednik Črnko. Sad se vraćaju, ali gdje su svi oni koji ne uspijevaju?

VIDEO


- Lijepo je govoriti o povratku u 1. HNL, ali čvrsto stojimo na zemlji. Realnost je da Goricu bude stabilan drugoligaš. Tko zna, možda se idućih mjeseci nešto i promijeni, no naša je strategija najviši rang tek za tri, četiri ili pet godina - rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko, koji u drugoj ligi ima tri želje:
- Želim da najljepše igramo i izgledamo, da budemo najpristojniji.
U Velikoj Gorici karijeru su počeli bivši reprezentativci Tomislav Butina, Mario Cvitanović i Dubravko Pavličić, a tribine su u najvažnijim utakmicama bile pune i vrlo glasne.
- San nam je da naši igrači opet istrče pred pun stadion, da doživimo onaj huk s tribina - kaže predsjednik Črnko, koji se sjeća i Radnikovih lijepih prvoligaških trenutaka.
- Radnik je 1994. ispao iz lige jer organizacijski nije bio na razini. Zato su se domaći igrači razbježali. Da nisu, taj bi klub još dugo igrao u najvišem rangu - uvjeren je Črnko.
Goričani se vraćaju, ali gdje su svi oni koji u tome ne uspijevaju?
MARSONIA NA SAMOM DNU...
Nakon što je Radnik ispao iz 1. HNL, u nju je ušla Marsonia. Klub koji je izbacio Mujčina, Karića, Olića i Mandžukića 2009. je diskvalificiran iz natjecanja i danas je u očajnoj situaciji.
BUTINA SVUDA IŠAO OSIM DOMA
U Dinamo je Butina došao iz Radnikovih mlađih kategorija 1992. Više nije zaigrao za Radnik.
PANADIĆ U 1. HNL PROTIV 'SVOJIH'
Andrej Panadić otišao je iz Radnika 1988. i u svoju Veliku Goricu dolazio kao igrač Dinama.
PAZINKA - PRŠO I PAMIĆ KRENULI SU IZ PAZINA
U prvoj 'pravoj' sezoni HNL-a, 1992/93., u ligu je ušla i Pazinka. Tad nitko nije znao tko je Pršo, a I. Pamić je završio u Dinamu. Branio je Gabrić, ali ni to nije bilo dovoljno da ostanu u najvišem rangu više od dvije sezone. Prošlu sezonu bili su 3. u 4. HNL.
SEGESTA - MLINKA I MARA IGRALI, CICO TRENIRAO
U Sisku su igrali velikani Štef Lamza i Marko Mlinarić, neko vrijeme i Silvio Marić, a još se pamte partije Fuada Šašivarevića i društva. Na klupi su sjedili kasniji treneri Dinama Cico Kranjčar i Branko Ivanković, no danas je klub u trećeligaškom društvu. Segesta je najstariji hrvatski klub, osnovana je 1906.
PRIMORAC - MATE BATURINA TRENER TREĆELIGAŠA
Liga se u trećoj sezoni HNL-a proširila na 18 klubova, a tu se našlo mjesta i za Primorac iz Stobreča, za koji su na početku karijere igrali Slaven Bilić i Tomislav Erceg. Dvije sezone klub je igrao u prvoj ligi, a danas je Primorac 1929 na vrhu 3. lige.
DUBROVNIK - POČELI I IZRŽALI IDUĆE TRI SEZONE
U prvoj prvoligaškoj sezoni 1992. godine, igrao je i NK Dubrovnik. Taj je klub nastao ujedinjenjem GOŠK-a i Juga, a u 1. HNL bio je tri sezone. U prvoj sezoni zabio je samo četiri gola u 22 kola. Danas igra trećeligaš koji se opet zove GOŠK.
BELIŠĆE - NITKO VIŠE NE ZABIJA KAO RUDIKA...
U Belišću pamte legendarnog Rudiku Vidu, oca mladog reprezentativca Domagoja. Igrali su ondje i Pranjić te Galinović, a grad je tri sezone uživao u prvoj ligi. Danas su trećeligaši.
DUBRAVA - PROBALI, ISPALI I VIŠE NISU BLIZU
U trećoj sezoni HNL-a među prvoligaše se ugurala i Dubrava. Klub sa zagrebačkog istoka među prvoligašima je “plesao” samo jedno ljeto. Danas je Dubrava u četvrtom razredu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić