Obavijesti

Sport

Komentari 456

Nekultura u proslavi: Kalinić je provocirao Dinamove navijače

Nekultura u proslavi: Kalinić je provocirao Dinamove navijače

Kako neslužbeno saznajemo na fotografiji je Nikola Kalinić, strijelac pobjedničkog gola. Ovakav način proslave nije neuobičajen no znak je nekulture, nesportskog ponašanja i omalovažavanja gledatelja

VIDEO

Na svakakve načine nogometaši znaju slaviti golove, nažalost, nerijetko neke od proslava pređu granicu dobrog ukusa, pristojnosti i kućnog odgoja. Nešto slično napravio je branič Glasgow Rangersa protiv Crvene zvezde, kada je nakon gola išao provocirati navijače Zvezde, no kapetan škotske momčadi odmah je dotrčao do njega i prekinuo ga u provociranju. Tako to rade kapetani. 

Pokretanje videa...

Hajduk - Dinamo 1-0 02:22

Na derbiju protiv Dinama Nikola Kalinić zabio je gol, donio Hajduku pobjedu i nadu u naslov. No nakon utakmice na fotografiji koju su objavile Hajdučke vijesti, a na kojoj je, kako piše Nikola Kalinić, vidi se kako napadač Hajduka provocira navijače Dinama.

Nije to neuobičajena proslava, takvih ima svugdje u svijetu, no daleko je od primjerene. Poštovanje protivnika i njegovih navijača elementarna je stvar sportske kulture. 

Sasvim je u redu da nogometaš negodovanje protivničkih navijača iskoristi kao dodatnu motivaciju, no provociranje djela tribine koja navija za protivnika je u najmanju ruku bezobrazno. Uostalom, nerijetko takva ponašanja dovedu do eskalacije nasilja na tribinama, do nepotrebnih nereda za koji su krivi upravo igrači nepromišljenim potezima.

Primjer je Marko Livaja, koji je nakon gola na Rujevici, na vrlo sličan način provocirao navijače Rijeke. Uslijedili su nemiri navijača Rijeke koji su ga zasuli raznim predmeta. Srećom, niti jedan od tih predmeta nije ga pogodio.

Nije se najsportskije ponio ni Dinamov kapetan Arijan Ademi na Rujevici. Nakon što je zabio pobjednički došao je pred Rijekine navijače i pokazivao im mišiće, te udario korner zastavicu. Kasnije se pravdao da je atmosfera bila užasno negativna. 

No, jesu li ovakve provokacije zaista potrebne nakon utakmice u kojoj ste zabili gol, razveselili krcate tribine Poljuda, vratili nadu u naslov nakon 16 godina? Ne postaje li se heroj upravo zbog hrabrosti i odvažnosti, a ne zbog provociranja i bahatosti?

POGLEDAJTE I 24 PITANJA S WRC VOZAČEM:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 456
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'