Obavijesti

Sport

Komentari 74

'Nema rotacija, najjača Rijeka sutra ide pobijediti Hajduka'

'Nema rotacija, najjača Rijeka sutra ide pobijediti Hajduka'
1

'I oni su igrali Europu. Nije ovo četvrta-peta uzastopna utakmica u ritmu 'dvije tekme tjedno'. Ne igramo još u zgusnutom rasporedu i neću mijenjati momčad samo zbog toga što igramo dvaput u četiri dana,

VIDEO

Prekjučer je Norveškoj trebalo biti bolje, ali na kraju zapravo i nije ispalo loše. Gol u gostima, 1-1 sa Sarpsborgom u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige... Dosta komotna europska situacija za Rijeku. Komotna i u smislu pripreme za sutrašnji Jadranski derbi, 150. po redu u dugoj, sjajnoj tradiciji nogometnih sučeljavanja Kvarnera i Dalmacije.

Prije manje od tri mjeseca Rijeka je na Rujevici nakon minutu i pol imala 1-0, poslije 35 minuta vodila 2-0, na kraju pobijedila 3-1. Bijeli ni na Poljudu nisu izgubili više od sedam godina. Hajduk je već godinama najdraži kvarnerski gost - napuni tribine, a odlazi bez boda.

No tradicije traju... Dok ne puknu. A do trijumfa vode samo naporan rad, momčadski duh, 'fajt' na svakom kvadratnom centimetru travnjaka i što moderniji, što brži nogomet. Ili kako Matjaž Kek kaže, 'idemo igrati - riječki nogomet'.

Opatijski Slovenac upozorava i na poznatu specifičnost: u derbijima nema veze tko je u kakvoj formi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jadranski derbi tradicionalno donosi punu mobilizaciju s obje strane, bez obzira na stanje u ekipama. Iza nas je teška utakmica i teško putovanje, ali zasad nema negativnih posljedica gostovanja u Norveškoj. Radimo sve što možemo da se regeneriramo pa napravimo ono što su naše i želje naših navijača: osvojimo bodove - najavljuje Kek.

Prvi ovosezonski HNL-derbi 'upao' je između dvije europske tekme...

- Nema razmišljanja o uzvratu Europske lige. Prioritet je samo Hajduk. Bodovi u Jadranskom derbiju uvijek znače nešto više, uvijek donose jedno posebno samopouzdanje. Ne, ne vidim potrebu za rotacijama. I oni su igrali Europu. Nije ovo četvrta-peta uzastopna utakmica u ritmu 'dvije tekme tjedno'. Ne igramo još u zgusnutom rasporedu i neću mijenjati momčad samo zbog toga što igramo dvaput u četiri dana. Ide najjači sastav i idemo po bodove - rekao je šef riječke struke.

U Norveškoj se promašivalo preko svake mjere. Kek dijagnosticira da su Acosty i Heber zasad još premalo okomiti, previše traže loptu u noge, a premalo u prostor... Srećom, Gorgon drži razinu i u uvodnim poglavljima sezone.

Sutra nas, od 21:00, čeka jadranski i hrvatski nogometni klasik. Na stadionu s pogledom na Kvarner, na - punoj Rujevici!

Rijeka se danas, naravno, sjetila i Davora Severa. Kolege, glasnogovornika, divnog čovjeka kojeg već tri godine nema među nama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...