Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Umjesto kukavice Silve, borit ću se protiv onog najopasnijeg'

'Umjesto kukavice Silve, borit ću se protiv onog najopasnijeg'
1

Umjesto kukavice Silve moj protivnik će biti King Mo, možda i najopasniji protivnik na turniru. Prošlogodišnji pobjednik Rizinovog turnira, prvak Strikeforcea i trostruki prvak SAD-a u hrvanju, poručio je Mirko

VIDEO

Konačno, javnost je saznala i Mirkovog protivnika poslije otpadanja brazilske legende Wandreleija Silve. Zamjena za njega je Muhammed Lawal (35), Amerikanac poznatiji kao King Mo, a u ring će ući 29. prosinca ujutro, po hrvatskom vremenu.

- Umjesto kukavice Silve moj protivnik će biti King Mo, možda i najopasniji protivnik na turniru. Prošlogodišnji pobjednik Rizinovog turnira, prvak Strikeforcea i trostruki prvak SAD-a u hrvanju. Nastupa kao poluteškaš i teškaš. Kao teškaš ima devet borbi i devet pobjeda. Vrhunski borac protiv kojeg neće biti lako. I nije lako odraditi pripreme bez da znaš tko je protivnik i što možeš očekivati u borbi. Ali, što je tu je. Uostalom, što je protivnik teži i pobjeda je slađa - napisao je Mirko na svom Facebooku.

Podsjećamo, Mirko je u subotu znao s kim će će se boriti, ali javnost je čekala objavu organizatora kako bi saznala novo ime.

- Dragi prijatelji, konačno sam dobio protivnika za četvrtfinale RIZIN-ovog turnira. Danas ili sutra Rizin će objaviti ime mog protivnika, ja ga naravno znam, ali red je da to prvi objavi Rizin! U svakom slučaju vjerujem da će svi MMA fanovi biti zadovoljni izborom - napisao je Mirko u subotu.

A, javnost, čini se da je zadovoljna. Prema komentarima na društvenim mrežama upravo je ova borba bila čekana s velikim zanimanjem.

King Mo u 26 mješovitih borbi ima 20 pobjeda, od čega 13 ostvarenih nokautom. Pet je puta gubio, dvaput bio nokautiran. Po prvobitnom planu izgledalo je kako se Mirko trebao boriti protiv sumo borca Baruta Kaita, no Japanci su odlučili suprotstaviti mu Amerikanca, zvijezdu Bellatora koji se već borio za Rizin.

Lawal je iskusan borac koji se nekad borio u Strikeforceu u kojem je bio prvak poluteške kategorije. Nakon toga je prešao u Bellator gdje je i danas, a nevjerojatno zvuči podatak da se King Mo borio prije tri dana. U Dublinu je pobijedio Satoshija Ishiija jednoglasnom odlukom sudaca. Isto tako Amerikanac je i prošlogodišnji pobjednik Rizinova World Grand Prixa do 100 kilograma. No ovoga puta bori se u konkurenciji boraca bez težinskih ograničenja pa bi Cro Cop tu trebao biti u prednosti u masi.

Pobjednik ovog meča borit će se protiv boljeg iz sudara Baruto - Kosaka.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti