Obavijesti

Sport

Komentari 115

Nema stranca do Bosanca! Trk po karte, Maksimir će gorjeti...

Nema stranca do Bosanca! Trk po karte, Maksimir će gorjeti...
1

Lopta koju je dao Oršiću za Dinamov gol pa lažnjak nakon kojeg domaći kapetan još traži gležnjeve na terenu... Izet Hajrović s onim štihom nogometnog romantičara zalog je Dinamovom optimizmu

VIDEO

Svaka čast Zagorčevim obranama, Oršićevom golu i prodorima, Ademijevim duelima, ali zbog igrača kakav je Izet Hajrović ljudi dolaze na stadion.

Ima Izet u sebi onaj štih starog nogometnog romantičara, tip igrača kakvi su u današnjem taktičkom nogometu poput dinosaura, izumrli su, i lažnjak na koji protivnici padaju k'o hrvatska vlada kad u nju uđe Most.

Izete, majstore! Pogledajte što je SuperHajro radio Švicarcima
Izete, majstore! Pogledajte što je SuperHajro radio Švicarcima

Lopta kojom je izbacio cijelu obranu Young Boysa i asistirao Oršiću pa akcija u drugom dijelu u kojoj je majstorskim lažnjakom poslao domaćeg kapetana po ćevape pa pogodio stativu, zalog je da će navijači doći na tribine. Dinamo je odigrao 1-1 protiv Young Boysa, vratio se nakon što je primio već u 2. minuti, a jedan od glavnih razloga za optimizam je baš Izet Hajrović, igrač koji je stigao u Dinamo po velikim znakom upitnika i koji svakim danom pokazuje da se radi o pravoj igračini. 

 

Što je samo radio 'mladim dečkima' u Švicarskoj... Kapetan Young Boysa još traži gležnjeve nakon onog lažnjaka... Dinamo je gubio, 40 minuta nije izgledao kao momčad, a onda je stigla ta Hajrovićeva lopta koja je okrenula sve.

Naravno, trebalo je to i zabiti, Mislav Oršić sjurio se sam prema golu i zabio hladan kao špricer.  I Dinamo se nakon 40. minute iz nepovezane momčadi pretvorio u europski Dinamo. Sjajno je branio i Zagorac, ali i Von Ballmoos na drugoj strani.

Kako je samo skinuo Oršićev udarac...

Fantastičan posao u Bernu! A sad slijedi spektakl u Zagrebu
Fantastičan posao u Bernu! A sad slijedi spektakl u Zagrebu

Glavni pokretač plavih bio je Izet Hajrović, za kojeg Švicarci nisu imali rješenja.

Već je derbi na Poljudu u travnju pokazao da će Izet Hajrović biti pojačanje za Dinamo. Trebalo mu je samo malo vremena kako bi se uklopio u momčad, čini se da je proces prilagodbe završio i Hajro rastura! Kad se pročulo da je blizu Dinamu, naš novinar Antonio Bevanda okrenuo je broj Safeta Sušića, tko će znati, ako ne on, kakav je Izet igrač, vodio ga je u reprezentaciji BiH.

- Izet je veliko pojačanje za Dinamo, baš pravi pogodak. To je izuzetan igrač i dobar dečko. Što je jako važno, nije problematičan - rekao nam je Sušić, bivši izbornik bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije i legenda tamošnjeg nogometa.

Prošao je Izet sve omladinske selekcije Švicarske pa ipak odlučio zaigrati za zemlju svojih roditelja. U dresu Grasshoppera igrao je od 2009. do 2014. godine i osvojio Švicarski kup i igrao je dosta puta protiv Young Boysa, uglavnom ih je pobjeđivao. 
Iz Grasshoppera je prešao u Galatasaray, ali samo pola godine kasnije otišao je u njemački Werder. U prvoj sezoni 2014./2015. imao je samo 19 nastupa, sljedeću sezonu proveo je u Eibaru u kojem je odigrao samo sedam utakmica.

Vratio se u Werder i konačno proigrao. Do ozljede koljena bio je jedan od najboljih igrača, Werder mu je dao 1,8 mil. eura godišnje pa je bio i među najplaćenijima. No to nije opravdao na terenu pa ga je klub odlučio prodati. 

Destinacija - Maksimir.

Liga prvaka gotovo je na dohvat ruke i, budite sigurni, Young Boyse u uzvratu čeka krcati Maksimir! Jer ako ovo nije zalog za pun stadion, ne znamo što je! Čak i za uvijek izbirljivu zagrebačku publiku ovo bi trebao biti povod za napuniti stadion.

Dinamo je pred vratima Lige prvaka, a navijači mu vjeruju.

Pokazuju to i podaci o prodanim godišnjim kartama, koji su iznenadili čak i sve u klubu. Dinamo je prodao rekordnih 5000 godišnjih ulaznica i na blagajnama nisu više imali plastificiranih iskaznica, već su ljudima, za prvu ruku, davali potvrde, a iskaznice će doći kasnije. Na Hapoelu i Astani bilo je 22.000 ljudi. Ukupno.

Sad bi taj broj trebao biti premašen u jednoj utakmici. Jer protiv Young Boysa plavi igraju za Ligu prvaka. Za to da na Maksimir dođu Real, Barcelona, Juventus ili PSG. 

Za to će im trebati pun stadion.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti