Obavijesti

Sport

Komentari 12

Lokosi utakmica sezone? Takva je baš svaka otkako sam došao

Lokosi utakmica sezone? Takva je baš svaka otkako sam došao
1

Trener Hajduka Željko Kopić maksimalno je oprezan uoči polufinalnog ogleda protiv Lokomotive, preko koje ga vodi put do prvoga cilja sezone, a to je finale Hrvatskoga nogometnog kupa

VIDEO

Jučerašnji dan iskoristili smo za kvalitetnu regeneraciju nakon Istre, ujedno smo analizirali i utakmicu, pokazali igračima sve što je bilo dobro, i što nije bilo dobro, danas nas još čeka trening u kome će biti naglasak na pripremi utakmice protiv Lokomotive, nakon čega ćemo odlučiti tko će od igrača s nama na put. Ići će samo oni koji su u optimalnom stanju, kazao je trener Hajduka Željko Kopić na zadnjoj press konferenciji uoči polufinala kupa, koji se sutra od 17:30 igra na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

Jeste gledali i analizirali utakmicu Dinama i Lokomotive?

- Analizirao sam Lokomotivu, kao što analiziram i svakog drugog protivnika. Utakmica nam je pokazala upravo ono što sam govorio i ranije, bez obzira što Lokomotiva nije startala rezultatski dobro, imaju kvalitetu i potencijal. Odigrali su dobru utakmicu, i to im je dobra najava za polufinale kupa. Obzirom da se igra samo jedna utakmica, i da je ulog finale, ja kao trener očekujem da napravimo sve, da budemo na najvišoj mogućoj razini, a onda ćemo vidjeti što će nam to donijeti.

Lokomotiva kreće u borbu za Kup: Hajduk utakmica karijere!
Lokomotiva kreće u borbu za Kup: Hajduk utakmica karijere!

S obzirom na to da su zamjene koje ste uveli protiv Istre donijeli preokret, razmišljate li da neke od njih stavite u igru od prve minute?

- Uvijek govorim da nisu samo početnih 11 u fokusu, nego i igrači s klupe. Zamjene su nam protiv Istre donijele dosta, to je pokazatelj da imamo dovoljan broj igrača, i da iz utakmice u utakmicu možemo promjenama igrača i sustava napraviti ono što momčadi treba.

Tko je osim Kastratija opasan?

- Ivanušec i Majer su već dugo tu, bez obzira na mladost imaju dovoljno utakmica u nogama. Kastrati je pokazao i protiv naših juniora, i na Maksimiru, da posjeduje potencijal, i on je jedan od plejade mladih igrača Lokomotive koji dobiva priliku. 

Jeste li svjesni činjenice da je ovo za Hajduk utakmica sezone i je li vam to psihološko breme?

- Od kad sam došao, od Istre, preko Osijeka..., svaka je utakmica za mene utakmica sezone. Svjestan sam da je to tako, tako radim, pokušavam svaku utakmicu izgurati na pravi način, i ostvariti ciljeve. Pokušat ćemo prije svega igrati dobar nogomet, a onda i ostvarimo plasman u finale. 

Je li Futacs u kadru?

- Vidjet ćemo nakon treninga...

Kako proći Lokomotivu, visokim presingom? 

- Mi imamo neke svoje postulate, nekad se to vidi malo više, nekad malo manje... Na tome inzistiramo, i ja to neću previše mijenjati. Mogu promijeniti sustav, ali principe igre ne.

Jeste li vježbali kaznene udarce?

- Kad god vježbamo prekide, kornere, slobodnjake..., vježbamo i udarce s bijele točke.

Tko će igrati na lijevom boku, Fomitschow ili Filip?

- Sastav ćete saznati sutra....

Koga priželjkujete u finalu?

- Neozbiljno bi bilo razgovarati o bilo čemu osim utakmici protiv Lokomotive. Čeka nas jako težak posao, ciljevi su jedno, a fokus nešto posve drugo. Ne razmišljam o onome što će biti, nego o onome što nas čeka sutra. 

Kakav teren očekujete, nije se na njemu igralo od jeseni?

- Teren je sačuvan koliko god ga se moglo sačuvati. Najavljuju i za sutra kišu, kad izađemo na teren vidjet ćemo koliko je dobar. Kao što sam govorio i prije Vinkovaca, kako nama, tako i njima. 

Pretprošle ste godine izgubili finale, priželjkujete li novu priliku? 

- Sigurno da je privilegija igrati finale za svakoga tko igra ili se bavi trenerskim poslom.

Kakvu Lokomotivu očekujete, otvorenu ili zatvorenu?

- Ovisno o protivniku i taktičkom dogovoru oni mogu dominirati kroz posjed, ili se braniti pa preko brzih krila ići u tranziciju. Vidjet ćemo što će oni odlučiti, ima utakmica svoj tijek, zavisit će i o našoj postavci i o kretanju rezultata, a na nama je da budemo maksimalno fokusirani na obje varijante, da znamo kako se najbolje suprotstaviti i nametnuti, odigrati utakmicu onako kako mi to želimo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani