Obavijesti

Sport

Komentari 50

Nered u Varaždinu nije ušao u zapisnik, huligani na obradi

Nered u Varaždinu nije ušao u zapisnik, huligani na obradi
1

U Koprivnici su uhićena šestorica Dinamovih navijača zbog alkoholiziranosti, pirotehnike i vrijeđanja i omalovažavanja policajaca. Kažnjeni su, osam dana ne smiju na utakmice Dinama i reprezentacije

VIDEO

Još se ne stišavaju strasti nakon incidenta koji se dogodio nakon susreta Varaždina i Hajduka (0-3).

Pokretanje videa...

02:24

Navijači Hajduka iz Varaždinske županije isticali su se da je do incidenta došlo nakon što je jedna osoba pala u nesvijest, pa je zatim došlo do naguravanja i sukoba s policijom. Tvrde da je trebalo vremena da se obavijesti i da dođe hitna medicinska pomoć.

Iz varaždinske policije objašnjavaju da se odmah preko Operativno-komunikacijskog centra odmah pozvala hitna medicinska pomoć.

- Odmah je policijski službenik obavijestio OKC, koji je odmah obavijestio hitnu medicinsku pomoć. Medicinska pomoć pružena je odmah jer su policiji zdravlje i životi ljudi najvažniji. Također, prije dolaska hitne dopušteno je da se onesviješteni iznese na travnatu površinu. To se vidi iz snimaka i fotografija u posjedu policije. Onesviješteni maloljetnik je potom prevezen u varaždinsku bolnicu - ističu iz Policijske uprave varaždinske.

Varaždin i Hajduk sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Jedan naš izvor, koji je to sve promatrao sa zapadne tribine, tvrdi da je do incidenta došlo kasnije iza južne tribine.

- Navijači se nisu dali prema izlazu pa ih je policija usmjeravala prema izlazima. Zatim je došlo do tučnjave. Nekolicinu su uhitili, a huligani su potom počeli lupati po policijskom vozilu i pokušali su otvoriti vrata „marice“ – dodaje naš izvor.

Iz varaždinske policije ističu da se i dalje pregledavaju video materijali i fotografije.

- Osobama koje će biti prepoznate slijedi prekršajna obrada - dodaju iz varaždinske policije.

'Dvjesto maskiranih torcidaša napalo policajce u Varaždinu'
'Dvjesto maskiranih torcidaša napalo policajce u Varaždinu'

Budući da se incident dogodio se dvadesetak minuta nakon susreta, delegat utakmice Zoran Pandža iz Vinkovaca to nije zabilježio.

On što je ušlo u njegov službeni zapisnik su neprimjerena skandiranja i upotreba pirotehnike.

- Tijekom utakmice bilo je neprimjerno skandiranje i to od domaćih navijača NK Varaždin smještenih na zapadnoj tribini, u 90+3 min uzvici "Cigani, cigani" (vezano za odluku suca, te za izvođenje kaznenog udarca za HNK Hajduk), te od strane gostujuće navijačke skupine HNK Hajduk (1238 gledatelja), smještene na južnoj tribini koju su u 53. minuti uzvikivali " HNS pederi nogomet ste sjebali". Također gostujuća navijačka skupina na južnoj tribini u 18. minuti zapalila je jednu baklju, u 41. min. jednu bljeskalicu, u 59. min. četiri baklje, te u vremenu od 70-75. min. 22 baklje, 8 dimnih kutija i jednu bljeskalicu, a koja sva pirotehnička sredstva su dogorjela na istoj tribini - stoji u zapisniku.

Video sukoba: Policija izvukla izgrednike, nastao totalni kaos
Video sukoba: Policija izvukla izgrednike, nastao totalni kaos

Zbog pirotehnike na južnoj tribini kazne slijede NK Varaždinu i Hajduku.

- Budući da su gostujući navijači unijeli pirotehniku, to se tretira kao propust u organizaciji, iako samo rendgenskim provjerama navijača se to može spriječiti - ističu iz NK Varaždina.

Odluke o kaznama jednom i drugom klubu donosi disciplinski sudac HNS-a, a prijestupnici s tribina trebali bi biti kažnjeni prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim borilištima zabranom dolaska na utakmice, a moguće i zbog napada na policijske službenike.

Zanimljivo, u Koprivnici su nakon utakmice Slavena i Dinama (0-2) uhićena šestorica Dinamovih navijača zbog alkoholiziranosti, upotrebe pirotehnike i vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Izrečena im je mjera opreza zabrane prisustvovanja utakmicama Dinama i hrvatske reprezentacije u trajanju od - osam dana!?

Grozna kazna, nema što, da im stvarno više nikad ne padne na pamet ponijeti baklju ili napasti policajca...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve