Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
25 komentara

Nesta mu uništio postignuće: Bolt je ostao bez zlata s OI-a!

Bolt tako više nije ponosni vlasnik "triple-triple" učinka na Olimpijskim igrama. Drugim riječima, više nije na tri uzastopna OI-a osvojio zlata na 100, 200 i 4x100 metara

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
25 komentara

Usain Bolt ostao je bez jedne od svojih devet zlatnih medalja s Olimpijskih igara nakon što je Nesta Carter, član štafete 4x100m s Olimpijskih igara u Pekingu 2008, pao na doping testu.

Athletics - 10th Aviva Birmingham Grand Prix - Alexander Stadium | Autor: David Jones/Press Association/PIXSELL Foto: David Jones/Press Association/PIXSELL

Bolt tako više nije ponosni vlasnik "triple-triple" učinka na Olimpijskim igrama. Drugim riječima, više nije na tri uzastopna OI-a osvojio zlata na 100, 200 i 4x100 metara.

Carter je jedan od 31 sportaša koji su pali na ponovljenom testu uzoraka iz 2008 godine. Ponovljeno testiranje održalo se u pogledu sprječavanja varanja na Olimpijskim igrama u Riju.

Inače, Jamajčanin je šesti najbrži čovjek svih vremena, a u Pekingu je trčao prvu dionicu štafete. Tada je pao i svjetski rekord od 37,10 sekundi. Bolt je u Pekingu srušio rekord i na 100 metara, a sada je ostao bez medalje. Zakinuti su ostali i ostali članovi štafete - Asafa Powell i Michael Frater.

Spomenimo i da je Nesta Carter prilično poznat hrvatskoj publici pošto svake godine gostuje na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu.

Naši partneri pišu
Message