Obavijesti

Sport

Komentari 95

Osijek teškom mukom srušio Rudeš za četvrtfinale: Mierez prekinuo post pa se ozlijedio

Osijek teškom mukom srušio Rudeš za četvrtfinale: Mierez prekinuo post pa se ozlijedio
8

Osijek je prvi četvrtfinalist ovosezonskog Kupa. Osječani su dugo lomili, a onda i slomili čvrsti Rudeš (2-0). Led je probio Fiolić u 55. minuti, a konačan rezultat postavio je Mierez u 71. minuti

Bio je to sudar viceprvaka Druge HNL i viceprvaka Prve HNL. Drugoligaš Rudeš je pružio sjajan otpor, odlično parirao puno jačem Osijeku, ali baš kao protiv Dinama prošle sezone, nije mogao više od toga. 

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Nogometaši Osijeka prvi su četvrtfinalisti Hrvatskog nogometnog kupa, oni su u susretu osmine finala kao gosti svladali trenutačno drugoplasirani sastav Druge HNL Rudeš sa 2-0 (0-0).

Zagreb: Rudeš i Osijek sastali se u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa

Osijek su među posljednjih osam odveli Ivan Fiolić (55) i Ramon Mierez (71).

Oba pogotka za Osječane stigla su nakon ubacivanja Ndockyta s desnog krila. U 55. minuti je na ubačaj Kongoanca pravovremeno utrčao Fiolić i glavom svladao vrlo dobrog domaćeg vratara Kralja, da bi u 71. minuti meta Ndockytovog ubačaja bio Mierez. Pokušaj glavom argentinskog napadača kralj je uspio odbiti, ali samo na nogu Miereza koji iz drugog pokušaja nije pogriješio.

Zagreb: Rudeš i Osijek sastali se u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa

Argentinski napadač konačno je prekinuo golgeterski post koji je trajao od 15. kolovoza. Dok je prošle sezone briljirao u prvenstvu s 22 gola, ove mu je bio tek treći gol. Laknulo je i Nenadu Bjelici jer konačno je njegov najbolji igrač prekinuo taj post i izašao iz krize, no samo nekoliko minuta kasnije izmijenile su se ekspresije na njegovu licu. Od veselja do zabrinutosti. Mierez je završio na travnjaku nakon jednog duela, a ubrzo je šepajući napustio travnjak.

Zagreb: Rudeš i Osijek sastali se u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa

U utorak će još igrati Belišće - Hajduk i Šibenik - Slaven Belupo, u srijedu su na programu dvoboji BSK - Dinamo, Gorica - Mladost Ždralovi, Rudar Labin - Istra 1961 i Varaždin - Lokomotiva, dok će Oriolik i Rijeka svoj susret igrati 13. studenoga.

Ždrijeb četvrtfinala održat će se u petak.

POGLEDAJTE VIDEO: SA SAROM LUZAR SMAJIĆ NA TRENINGU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatski nogometni kup, osmina finala 13:00 , Zagreb
Rudeš
0 : 2
Osijek
Fiolić 55', Mierez 71'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice u sportskom centru Rudeš! Rudeš je pružio dobar otpor, parirao Osječanima sve do početka drugog dijela, ali baš kao protiv Dinama prošle godine, više od toga nije mogao. Osijek je na kraju slavio golovima Fiolića i Miereza koji je zabio prvi put nakon 15. kolovoza. No, samo nekoliko minuta kasnije ozlijedio se i izašao iz igre. 

90+3'

Dvije dobre šanse Rudeša u završnici. Pokušavaju domaćini doći barem do počasnog gola, ali ne ide. No, barem su zaradili pljesak zadovoljne publike. 

90+1'

Mogao je Osijek povećati prednost da nije Bohar bio sebičan. Ndockyt ga je izbacio na desnoj strani peterca, a umjesto da proigrao usamljenog Dakua, on je išao gađati prvi kut. Kralj mu je to lagano skinuo. 

Još četiri minute sudačke nadoknade. 

90'

Teče vrijeme, a tempo je skroz pao. Osijek polako privodi susret kraju. 

85'

Najbolja šansa za Rudeš. Kamga je dobio loptu u petercu i imao serviran zicer. Pucao je po podu, no ravno u Barešića koji je to ravno skinuo. 

Nova promjena u Osijeku. Ušao je Hiroš umjesto Fiolića.

Komentari 95