Obavijesti

Sport

Komentari 50

'Ranjeni' kapetan Dule: Sve me boli, ali to me neće zaustaviti

'Ranjeni' kapetan Dule: Sve me boli, ali to me neće zaustaviti
5

MIJENJA ŠOGORA Svjestan sam kolika je odgovornost kapetana, bit ću primjer i na terenu i izvan njega, kaže naš 'ranjeni' kapetan Domagoj Duvnjak uoči SP-a u Francuskoj

VIDEO

Izgleda kao ranjenik. Problemi s vratom i koljenom ostavili su traga. Vidi se da je izmučen, ali optimizam Domagoja Duvnjaka ipak ne napušta. Svjestan je da mora povesti i voditi momčad u Francuskoj.

- Osjetim još i vrat i koljeno, ali bit će to sve dobro - govori nam novi kapetan “kauboja“ prije leta za Pariz i dodaje:

- Vidjet ćemo još hoću li igrati protiv Saudijske Arabije, ali bih za subotu sigurno trebao biti spreman. Optimist sam.

U reprezentaciji zbog ozljede nema Marka Kopljara, bivšega kapetana, koji se vjenčao sa sestrom novoga kapetana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U formi na pravi dan

- Nema ga zbog ozljede koljena i to je sigurno veliki hendikep. Nedostaje nam nekoliko vrlo važnih igrača. Imamo četiri nova igrača, pomlađeni smo i svjestan sam ove časti i odgovornosti koju sam dobio kao kapetan. Moram dečkima biti primjer. I bit ću, i na terenu i izvan terena. Moramo se skupiti - kaže Duvnjak.

Izbornik Željko Babić kaže kako je cilj ući u četvrtfinale, ali navijači očekuju medalju.

- Medalja? Uh, to je daleko. Stvarno je daleko. Idemo prvo proći skupinu, a onda je sve moguće. Evo, u Riju smo izgubili u četvrtfinalu. Valjda će sad u osmini finala i četvrtfinalu biti naš dan. Ma odlučuje samo forma toga dana - kaže Domagoj, koji se ne može ni sjetiti koje mu je ovo po redu veliko natjecanje.

Nitko kao Francuska

- Godinama smo u tom trendu da budemo gore. Pri samom vrhu. Nismo uzeli medalju u Riju, ali jesmo u Poljskoj. To je strašan kontinuitet dobrih rezultata. Nije se lako zadržati u vrhu. Valjda ćemo u Francuskoj imati reprizu Poljske. Da se opet doma vratimo s medaljom - rekao je Duvnjak, koji ne dvoji tko je prvi favorit za zlato.

- Francuska igra doma i moćna je. Učinit će sve da se tri-četiri igrača iz ove trofejne generacije oproste sa zlatnom medaljom oko vrata. Francusku vidim na vrhu - završio je Domagoj.

On je taj koji ovu reprezentaciju može odvesti na postolje. Neka se odmara protiv Saudijske Arabije, a neka nakon toga i ovako ranjen ima dva tjedna iz snova. I djeca s kojom se slikao prije leta poručila su mu da se vrati s novom medaljom.

A za to će nam trebati i golmani u pravom izdanju. Stevanović je nominalno “broj 1”, za drugo mjesto u rosteru borit će se Filip Ivić i Ivan Pešić.

I golmani će trčati

- U Riju smo primili dosta golova, ali sad smo uigraniji kad je sedmi igrač u pitanju. I bit ćemo bolji. Samo će nama golmanima biti još malo teže jer ćemo morati više trčati, ha, ha. Međutim, spremni smo i na to - kaže Pešić, koji je također veliki optimist uoči prvenstva svijeta:

- Ozljede nas muče, ali svejedno mislim da ćemo daleko dogurati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...