Obavijesti

Sport

Komentari 41

Neuništivi Ibra s dva komada srušio Inter: Milanu nakon pet godina pripao velebni derbi

Neuništivi Ibra s dva komada srušio Inter: Milanu nakon pet godina pripao velebni derbi

GODINE SUŠE Skoro pet godina čekao je Milan na ligašku pobjedu protiv Intera. Stigla je danas na krilima fantastičnog Ibrahimovića, koji je dao dva komada. Milan je u Serie A posljednji put slavio davne 2016.

VIDEO

Nogometaši AC Milana srušili su rivala u najvećem gradskom derbiju na svijetu te s 2-1 pobijedili Inter. Junak derbija 4. kola bio je neuništivi Zlatan Ibrahimović (39) koji je postigao oba gola i trenutno dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca Serie A s još tri igrača, a Milan je stigao do prve ligaške pobjede nad Interom nakon skoro pet godina!

POGLEDAJTE VIDEO: Ibra na jahti

Pokretanje videa...

Zlatan Ibrahimović na jahti 00:25

Ivan Perišić odigrao je cijeli susret i asistirao za gol, Marcelo Brozović dobio je 68. minuta nakon čega ga je zamijenio Christian Eriksen dok Ante Rebić zbog ozljede nije konkurirao za nastup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bila je to utakmica u kojoj je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme iako su se svi golovi dogodili u prvom. Milan je poveo preko Zlatana Ibrahimovića već u 12. minuti iz penala nakon što je Šveđanina srušio Kolarov. Handanović je Ibri prvotno obranio penal i stigao do 25. obrane najstrože kazne te sada drži rekord po broju obranjenih penala u Serie A.

Serie A - Inter Milan v AC Milan

No, lopta se natrag odbila Ibrahimoviću i Milan je poveo. Samo četiri minute kasnije sijevnula je briljantna akcija gosta. Brzo, jednostavno i bez previše kompliciranja, Leao je sjajno uposlio Ibrahimovića koji je iz blizine nepogrješivo pogodio za veliku prednost i svoj četvrti gol ove sezone čime dijeli prvo mjesto na listi najboljih strijelaca.

Milan je bio bolji u prvom dijelu, no Inter je zasluženo smanjio vodstvo preko Lukakua. Probio je Ivan Perišić stranu, poslao sjajnu, oštru loptu u sredinu i Lukaku je samo postavio nogu za 2-1.

Serie A - Inter Milan v AC Milan

Inter je preuzeo konce u nastavku i Milan je djelovao inferiorno. Prijetili su 'nerazzuri' preko Lukakua, Lautaro Martinez pravio je probleme pred Donnarummom, Hakimi je imao sjajnu šansu glavom, a Inter je skoro i stigao do vodstva nakon što je Donnarumma srušio Lukakuka i skrivio penal.

Pregledom VAR-a suci su utvrdili da je lopta koja je prethodila penalu gurnula Lukakua u zaleđe pa o penalu nije bilo govora, a Inter je do kraja stvorio još nekoliko odličnih šansi.

Rade Krunić umalo je zabio odličan gol desetak minuta prije kraja, a da je Lukaku zabio petom u zadnjem napadu na utakmici konkurirao bi ne samo za gol kola, već i za gol cijele sezone.

Ovako, Milan je slavio i u četvrtoj utakmici ove sezone te ostao neporažen na posljednja 24 susreta. Nevjerojatan učinak momčadi Stefana Piolija, koja je aktualni lider talijanskog prvenstva i jedina neporažena momčad uz Juventus i Sassuolo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener