Sport

Komentari 21

Neuspjeli Stipićev pokus: Svi igrači Slaven Belupa protiv Sesveta igrali s čepićima za uši!

Neuspjeli Stipićev pokus: Svi igrači Slaven Belupa protiv Sesveta igrali s čepićima za uši!

Cilj utakmice je da igrači 'igraju ono što vide' i razvijaju neverbalnu komunikaciju. Želimo da igraju samostalno i bez pomoći suigrača što su znatno otežavajući uvjeti izvedbe, rekao je Stipić

Tomislav Stipić vrlo je zanimljiv, prilično osebujan lik. I jako dobar nogometni trener. Slaven Belupo danas se u prijateljskoj utakmici obračunao sa Sesvetama i izgubio 4-2, a Stipić je svojim igračima pripremio neobičan zadatak. Naime, igrači Slavena morali su protiv ambicioznog drugogligaša zaigrati s čepićima u ušima?!

Razlog? Tomislav Stipić želi da se igrači još bolje sporazumiju na terenu, da razviju automatizam u igri i da u svakom trenutku osjete gdje su im suigrači. Slaven Belupo je protiv Sesveta zaigra u sastavu: Filipović - Bogojević, Prce, Božić, Van Bruggen, Goda - Glavičić, Bačelić-Grgić, Lulić - Iličić, Knoll.

- Cilj današnje utakmice je da igrači 'igraju ono što vide' i razvijaju neverbalnu komunikaciju. Želimo da igraju samostalno i bez pomoći suigrača što su znatno otežavajući uvjeti izvedbe - rekao je prije utakmice Tomislav Stipić. 

Nije to prvi slučaj takvoga tipa, u Engleskoj su davnih dana treneri svojim igračima na treninzima znali stavlljati teniske loptice u ruke, kako bi oni sami smanjili povlačenja za dres suparnika tijekom utakmice, pa samim time i dobivali manji broj žutih kartona. Englezi su na kraju uspjeli u svojem naumu, hoće li i Tomislav Stipić?

Najčitaniji članci