Obavijesti

Sport

Komentari 2

Neviđeno u Sloveniji: Toliko su loši da moraju promijeniti ime

Neviđeno u Sloveniji: Toliko su loši da moraju promijeniti ime
1

Koper je dobro poznat hrvatskim predstavnicima u Europi. Prije godinu dana u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu 'torpedirao' ih je splitski Hajduk, dok ih posebno dobro pamti zagrebački Dinamo...

VIDEO

Hrvatska kolona u slovenskom klubu Luka Koper proživljava stresne dane. Njih vodi jedan od najkarizmatičnijih trenera iz HNL-a Igor Pamić. Koper raspolaže 'artiljerijom' Hrvata jer tamo je ovaj dugi niz igrača: Marijan Antolović, Toni Datković, Šime Gregov, Ed Kokorović, Jakov Biljan, Ivor Horvat, Ivan Blatančić te Danijel Pranjić.

Senijad Ibričić i Zlatan Muslimović također su na raspolaganju Pamiću pa je sasvim jasno kojim se jezikom priča u njihovoj svlačionici.

Međutim, rezultati nisu u skladu s očekivanjima uoči sezone. Uostalom, zbog toga je stigao i Pamić prije dva mjeseca kako bi spasio što se spasiti da. Trenutno je Koper šesti i čini se kako im je maksimum četvrto mjesto jer im ND Gorica bježi tek bod. Svejedno, to razočarava sponzore i ulagače, u prvom redu poduzeće Luku Koper.

Oni ne žele više svoje ime firme povezivati s nogometnim klubom iz Kopera. Njihov NO došao je do zaključka kako im to privlači previše lošeg publiciteta pa samim time 'prlja' ime. Zatražili su promjenu službenog imena prve momčadi koje glasi 'Luka Koper'.

Od proljeća bi ime kluba trebalo biti FC Koper, dok će Luka Koper i dalje ostati glavni sponzor kluba budući da imaju ugovor o sponzoriranju koji nogometnom prvoligašu iz Slovenije garantira 500 tisuća eura po godini. On traje do 2018. godine.

Inače, Koper je dobro poznat hrvatskim predstavnicima u europskim natjecanjima. Prije godinu dana u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu 'torpedirao' ih je splitski Hajduk, dok ih posebno dobro pamti zagrebački Dinamo kojeg je 2010. vodio Velimir Zajec.

U prvoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka 'modri' su ih zgazili u Zagrebu 5-1, da bi u gostima izgubili 3-0 te umalo ispali na čudesan način. Zanimljivo, trener Zajec nije vodio uzvratnu utakmicu jer je bio u Tiraspolu kako bi pratio idućeg protivnika Dinama u kvalifikacijama, Sheriffa.

Kasnije su Moldavci izbacili prvaka Hrvatske poslije boljeg izvođenja penala, a tragičar je bio Brazilac Dodo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja