Obavijesti

Sport

Komentari 10

Neville: Sir Alex nije htio dati traku Ronaldu radi mira u ekipi

Neville: Sir Alex nije htio dati traku Ronaldu radi mira u ekipi
1

Bilo mi je neugodno da sam kapetan pored Ronalda, Rooneya, Teveza, Giggsa, Scholesa, Carricka, Ferdinanda, Vidića, ali Ferguson me je oprao kao nikad prije, otkrio je Garry Neville, bivši branič Man. Uniteda

VIDEO

Bez obzira na silnu karizmu, važne golove, renome i sve ostalo Alex Ferguson nikad nije htio kapetansku vrpcu dati Cristianu Ronaldu. Razlog nikad nije otkrio, uvijek bi tvrdio da United ima svog kapetana. No, pravi razlog otkrio je Garry Neville, branič koji je bio kapetan od 2005. do 2011. godine. 

Pokretanje videa...

00:59

- Jednostavno sam došao do trenutka kad sam mislio da bi kapetan trebao više doprinijeti momčadi. Nakon što sam i treću godinu zaredom bio kapetan, došao sam do Alexa Fergusona. Bilo je to na prijateljskoj utakmici uoči početka sezone, koja je trebala biti moja četvrta kao kapetana - počeo je Gary Neville.

Bila je to sezona u kojoj je Manchester bio pun zvijezda. 

- Na pripremama sam došao do Fergusona i rekao mu: 'Šefe, neugodno mi je da sam kapetan pored Ronalda, Rooneya, Teveza, Giggsa, Scholesa, Carricka, Ferdinanda, Vidića, Evre, Van der Saara...To su sve vrhunski igrači s vrhunskim karakterom. Jednostavno nisam dostojan da budem kapetan takvoj momčadi, mislim da su svi 'level' iznad - rekao je Neville i nastavio.

Soccer - UEFA Champions League - Group B - Manchester United v Besiktas - Old Trafford

- Ferguson me povukao sebi i rekao: 'Sine, zadržat ćeš tu jeb*** traku, jel' ti jasno? Ti i Giggs ćete se mijenjati. Ako je dam Ronaldu, Rooney će pobijesniti. Ako je dam Vidiću, Ferdinand neće biti sretan. Razumiješ?'

I tako je traka ostala kod Nevillea. Zbog mira u svlačionici Giggs i Neville mijenjali su se na mjestu kapetana. Kako je Neville pred kraj počeo sve rijeđe igrati, traku je nosio Giggs. 

Manchester Utd 08 XI  v Michael Carrick All-Stars - Michael Carrick Testimoinal - Old Trafford Stadium

- Fergusonu je momčad bila na prvom mjestu. Bez obzira što je znao da ja smatram da nisam dostojan nositi traku, nije htio mijenjati kapetana da se netko drugi ne bi naljutio - kaže Neville.

Neville je bio kapetan u osvajanju dva Premiershipa, Liga kupa i naslova Lige prvaka 2008. godine protiv Chelseaja. Iako, u finalu u Moskvi Neville nije igrao i kapetansku vrpcu ponio je Rio Ferdinand. Kada se Neville 2011. umirovio, kapetansku vrpcu ponio je Nemanja Vidić jer Ronalda više nije bilo u momčadi. Wayne Rooney postao je kapetan tek 2014., kad je Ferguson napustio klub, a umjesto njega stigao David Moyes. 

Soccer - Barclays Premier League - Bolton Wanderers v Manchester United - Reebok Stadium

Ronaldu je u Real Madridu kapetan bio Sergio Ramos, a u Juventusu Giorgio Chiellini, dvije legende kluba. Peterostruki osvajač "Ballon d'Or" kapetan je Portugala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba