Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nevistić s najviše obrana u EL: Kao mali vikao sam 'Subašić!'

Nevistić s najviše obrana u EL: Kao mali vikao sam 'Subašić!'
4

Ivan Nevistić ima 19, a Dominik Livaković 16 obrana. Riječki je golman branio u sva četiri kola, a Dinamov u tri utakmice. Dinamo je jedina momčad u Europi koja u četiri kola još nije primila gol

VIDEO

Dvaput Napoli, Real Sociedad i Alkmaar bili su protivnici Rijeke, a Ivan Nevistić (22) skupio je 19 obrana, najviše u Europskoj ligi.

Hrvat na vrhu Europske lige. Da, Ivan Nevistić trenutačno je golman s najviše obrana. U redu, imao je i najviše posla, reći ćete, no jednako posla imali su i Ohad Levita iz Hapoela. Ili Plamen Ilijev iz Ludogoreca, pa nemaju toliko obrana. Mladi Nevistić (22) dolazi iz Đakova, grada koji je Hrvatskoj dao jednog od najboljih pucača, Domagoja Duvnjaka, a čini se i jednog od najboljih golmana.

Pokretanje videa...

Dinamovci nakon pobjede kod WAC-a 04:09

- Kad sam bio mali, kada bih nešto odlično obranio, vikao bih Subašić. On mi je uvijek bio drag. Uvijek sam ga pratio, u Rusiji je bio najbolji - rekao je za Novu TV Ivan Nevistić, koji je obranio 13 udaraca unutar šesnaesterca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, ako niste znali, Nevistiću je ovo prva europska sezona u karijeri. U pretkolima, protiv Kolosa i Kopenhagena nije primio gol. A onda je protiv Sociedada briljirao, skidao je vodećoj momčadi španjolske lige čuda, ali je, nažalost, primio u sudačkoj nadoknadi.

Europa League - Group F - HNK Rijeka v Napoli

Kao malom, uzor mu je bio Suba, kako je danas?

- Dosta vremena provodim na YouTubeu, pokušavam kopirati neke stvari od najboljih golmana današnjice. Posljednjih 10-ak godina uvijek se tu u vrhu vrte tri-četiri ista imena, tu su Buffon, Oblak, nekada je bio Casillas, njih uvijek malo više pratite, to su ideali kojima se želite približiti.

Sjećate li se najglupljeg gola koji ste primili u karijeri?

- A joj, da, sjećam se. Kao klinac sam, kao i svi, primao dosta smiješnih golova, ali pamtim jedan koji sam kao pionir Osijeka primio od Splita. Puhao je vjetar, njihov je igrač želio loptu ubaciti s 40-45 metara, a ona mi je završila u ‘rašljama’. Ma nije on imao ni namjeru pucati po golu, ali tako je ispalo.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

Dominik Livaković je prema obranama u EL-u na diobi četvrtog mjesta, on ima 16 obrana, osam udaraca koji su upućeni unutar kaznenog prostora. Obranio je i penal u prvome kolu protiv Feyenoorda.

Briljirao je Livaković u prva dva kola Europske lige, bio je sjajan protiv Feyenoorda u Maksimiru i protiv CSKA u Moskvi, a u četvrtom kolu protiv Wolfsbergera baš i nije imao puno posla. Imao je u posljednje vrijeme nekoliko slabijih intervencija, gol protiv Portugala u Splitu, drugi gol protiv Osijeka u Gradskom vrtu, ali jasno je kako je Dominik u ovom trenutku jedna od najjačih karika hrvatske reprezentacije i možda i najjača karika Dinama.

Također, Nevistić je u Rijeci pokazao kako bi u budućnosti mogao biti i jedan od kandidata za reprezentaciju. Branio je dobro i u Varaždinu na posudbi prošle sezone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener