Obavijesti

Sport

Komentari 33

Nevjerojatne scene iz Tokija: Nokautiranog ga iznijeli na nosilima pa osvojio zlato!

Nevjerojatne scene iz Tokija: Nokautiranog ga iznijeli na nosilima pa osvojio zlato!

Iranski karataš Sadžad Gandžzadeh osvojio je zlato unatoč tomu što je završio u nokautu! Prvi je olimpijski pobjednik u kategoriji preko 75 kg, a do zlatne medalje je stigao iako je s tatamija iznesen na nosilima

VIDEO

Na Olimpijskim igrama u Tokiju smo po prvi put u povijesti gledali karate i vidjeli scene po kojima bi se bez problema mogli režirati i japanski borilački filmovi. Karate je debitirao baš u zemlji u kojoj je potekao, no bez obzira na ludu i nezaboravnu završnicu, nećemo ga vidjeti za tri godine u Parizu.

Iranski karataš Sadžad Gandžzadeh osvojio je zlato unatoč tomu što je završio u nokautu! Prvi je olimpijski pobjednik u kategoriji preko 75 kg, a do zlatne medalje je stigao iako je s tatamija iznesen na nosilima, nakon što ga je u finalnoj borbi nokautirao Saudijac Tareg Hamedi koji je zbog tog udarca diskvalificiran.

Karate - Men

Obojica boraca su bila u eliminacijskoj skupini s hrvatskim reprezentativcem Ivanom Kvesićem, koji je Hamedija pobijedio (3-2), a od olimpijskog pobjednika izgubio (1-3) u pomalo kontroverznim okolnostima te na kraju završio na trećem mjestu što mu je odnijelo mogućnost plasmana u polufinale.

Karate - Men

U polufinalnim borbama Gandžzadeh je prošao europskog prvaka Turčina Ugura Aktaša zahvaljujući prvom osvojenom bodu, iako je borba završila 2-2, dok je Hamedi s 2-0 bio bolji od Japanca Ryutara Arage. Poraženi polufinalisti su osvojili brončane medalje.

Hamedi je odlično započeo finale i udarcem u glavu poveo 3-0 već nakon devet sekundi borbe. Nakon pola minute je dodao još jedan bod. Nakon 48 sekundi je Gandžzadeh smanjio zaostatak na 1-4, a kad je na isteku prve minute krenuo u napad, Hamedi ga je u kontri pogodio nogom u glavu. Iranac je ostao ležati na tatamiju i u na nosilima su ga iznijeli iz dvorane.

Karate - Men

Nakon vijećanja, suci su donijeli odluku da Hamedi pri udarcu nije kontrolirao snagu, što je jedan od elemenata karatea, te je zbog toga diskvalificiran, a pobjeda je dodijeljena iranskom borcu.

U kategoriji preko 61 kg u ženskoj konkurenciji naslov olimpijske pobjednice osvojila je Egipćanka Feryal Abdelaziz koja je u finalu s 2-0 svladala reprezentativku Azerbajdžana Irinu Zarecku. Brončane medalje osvojile su Kineskinja Gong Li i Kazahstanka Sofia Berulceva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda