Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hrvati daleko od četvrtfinala sprinta, Nijemice bijesne na FIS: Uništili ste skijaške skokove!

Hrvati daleko od četvrtfinala sprinta, Nijemice bijesne na FIS: Uništili ste skijaške skokove!
4

Vedrana Malec na trećim Zimskim olimpijskim igrama zauzela je 53. mjesto u kvalifikacijama sprinta slobodnim stilom. Tena Hadžić bila je 71. u debiju. Marko Skender zauzeo je 69. poziciju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Zimske olimpijske igre 8. veljače , Peking
Sortiranje događaja
NJEMICAMA DVA ZLATA

Natalie Geisenberger iz Njemačke osvojila je u utorak zlatnu medalju u sanjkanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Nijemice su u jednosjedu stigli do dvostrukog slavlja jer je Anna Berreiter osvojila srebrnu medalju, a Ruskinja Tatjana Ivanova je brončana.

24sata

Geisenberger je povećala svoju kolekciju medalja, a Bavarki, koja je postala majka od Pyeongchanga 2018., ovo je već peto olimpijsko zlato. Uz svoj zlatni hat-trick iz 2014., 2018. i 2022., ima i dva naslova u dvosjedu, kao i broncu u jednosjedu u Vancouveru 2010. godine.

Rezultati:

1. Natalie Geisenberger (Njem) 3:53,454 min.
2. Anna Berreiter (Njem) +0,493 sek. 
3. Tatjana Ivanova (Rus) +1,053
4. Madeleine Egle +1,355 (Aut)
5. Hanah Prock +1,370 (Aut) 
6. Lisa Schulte (Aut) +1,431

TALIJANIMA ZLATO U CURLINGU

Stefania Constantini i Amos Mosaner donijeli su Italiji prvu olimpijsku medalju u curlingu pobijedivši u utorak u Pekingu u finalu turnira mješovitih parova Norvežane Kristin Skaslien i Magnusa Nedregottena sa 8-5.

Norveški supružnici su bolje otvorili finale i poveli sa 2-0, da bi u sljedeća tri 'enda' Talijani nanizali šest poena za vodstvo 6-2. Osvajači bronce iz Pjongčanga 2018. zaprijetili su preokretom i uoči posljednjeg 'enda' smanjili zaostatak na 5-7, ali su Constantini i Mosaner odličnom taktikom obranili prednost i na kraju slavili sa 8-5.

24sata

Talijanski par je do sada najbolji rezultat imao na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Aberdeenu, gdje su Constantini i Mosaner osvojili peto mjesto.

U Pekingu su ostvarili pobjede u svih deset mečeva, a na tom putu su Norvežane pobijedili i u grupnoj fazi, kad je bilo 11-8.

U dvoboju za brončano odličje švedski mješoviti par je pobijedio britanski sa 9-3.

IZJAVE SKIJAŠA TRKAČA

Rezultatom sam zadovoljna jer je to moj najbolji plasman na Olimpijskim igrama, kazala je hrvatska skijašica-trkačica Vedrana Malec.

Malec (31), kojoj su ovo treće ZOI, u kvalifikacijama je zauzela 53. mjesto, a za najbržom, Šveđankom Jonnom Sundling, koja je ostvarila vrijeme od 3:09.03 minuta, Malec je zaostala 24.09 sekundi. 

- S obzirom koliko smo mali tim, odradili smo dobar posao. U ovih nekoliko dana probali smo pronaći najbolji materijal i pravu maržu za ovaj suhi snijeg i ove čudne uvjete, te mislim da smo u tome relativno uspjeli - kazala je Malec.

Druga hrvatska predstavnica Tena Hadžić (17) u svom olimpijskom debiju završila na 71. poziciji u konkurenciji 90 trkačica. 

- Zadovoljna sam svojim premijernom olimpijskim nastupom i postignutim rezultatom. Sljedeća moja utrka je 10 kilometara klasično, za koju mislim da sam se jako dobro pripremala - kazala je Hadžić.

Sljedeći nastup Malec i Hadžić imat će u četvrtak u utrci na 10 kilometara klasičnim stilom.

KLAEBO ISPRED PELLEGRINA

Norvežanin Johannes Hoesflot Klaebo (25) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u skijaškom trčanju u disciplini sprint slobodnim stilom na ZOI u Pekingu.

Klaebo je prije četiri godine u Pjongčangu osvojio zlato u sprintu klasičnim stilom, a u Pekingu je pokazao kako je najbolji sprinter na skijama bez obzira na tehniku trčanja. Usto Klaebo ima i naslove svjetskog prvaka u sprintu slobodnim stilom iz 2019. te klasičnim stilom 2021.

Za Klaeba je ovo već četvrto olimpijsko zlato, u Pjongčangu je osim u individualnom sprintu bio zlatni još i u momčadskom sprintu te u štafetnoj utrci na 4x10km.

Srebrno odličje, baš kao i Pjongčangu, osvojio je Talijan Federico Pellegrino (31) koji je za Klaebom u finalu zaostao tek 26 stotinki, dok je broncu osvojio Rus Aleksandar Terentjev (22) kojemu je to prvo olimpijsko odličje u karijeri.

U ovoj disciplini je nastupio i hrvatski stjegonoša sa svečanosti otvaranja Marko Skender (20) te je u kvalifikacijama ostvario 69. vrijeme.

Rezultati:

1. Johannes Hoesflot Klaebo (Nor) 2:58.06
2. Federico Pellegrino (Ita) +0.26
3. Aleksandar Terentjev (Rus) +1.31
4. Joni Maki (Fin) +2.12
5. Artjom Malcev (Rus) +3.59
6. Oskar Svensson (Šve) +6.17

ŠVEĐANKA NAJBRŽA

Šveđanka Jonna Sundling osvojila je naslov olimpijske pobjednice u skijaškom trčanju u sprintu slobodnim stilom.

Aktualna svjetska prvakinja u sprintu Sundling (27) je dominirala natjecanjem u utorak, imala je najbolje vrijeme kvalifikacija, uvjerljivo se plasirala dalje i kroz četvrtfinale te polufinale, da bi u finalu vodila od starta do cilja.

Na kraju je Sundling slavila sa 2.88 sekundi prednosti u odnosu na srebrnu sunarodnjakinju Maju Dahlqvist (27), odnosno 3.12 sekunde ispred brončane Amerikanke Jessie Diggins (30), olimpijske pobjednice iz ekipnog sprinta otprije četiri godine u Pjongčangu.

U ovoj disciplini u kvalifikacijama su nastupile i dvije hrvatske predstavnice, Vedrana Malec (31) je bila 53., dok je debitantica Tena Hadžić (17) imala 71. vrijeme.

Rezultati:

1. Jonna Sundling (Šve) 3:09.68
2. Maja Dahlqvist (Šve) +2.88
3. Jessie Diggins (SAD) +3.16
4. Rosie Brennan (SAD) +4.49
5. Nadine Faehndrich (Švi) +7.21
6. Emma Ribom (Šve) +11.11

Komentari 7