Sport

Komentari 52

Nevjerojatno: Oglas za prodaju Cibalije objavili su na Njuškalu

Nevjerojatno: Oglas za prodaju Cibalije objavili su na Njuškalu

Cibalia je još 2018. igrala Prvu HNL, a onda su krenuli problemi s dugovima iz kojih se još nije izvukla. Grad pokušava spasiti situaciju prodajom većinskog paketa dionica na sve načine

Oglas za prodaju jednoga nogometnog kluba na Njuškalu? Nemoguće? Razmislite dvaput. U Hrvatskoj, čini se, ni to nije nemoguće.

Cibalia na sve moguće načine pokušava doći do novog vlasnika. Prošli je mjesec Gradsko vijeće Vinkovaca na sjednici odlučilo prodati 52 posto dionica kako bi se pokrilo 13,8 milijuna kuna duga.

Iako je Doyen grupa u vlasništvu Portugalca Nelija Lucasa ranije prošle godine poslala pismo namjere, nijedna službena ponuda u grad na Bosutu nije stigla do kraja natječaja posljednjeg dana 2019.

Posebno povjerenstvo potom je odlučilo da se natječaj ponavlja pod istim uvjetima i traje do kraja siječnja. A na Njuškalu je prije nekoliko dana osvanuo oglas za prodaju Cibalije s istaknutom cijenom od 6,5 milijuna kuna ili 874.041 euro.

"Prodaje se većinski paket dionica nogometnog kluba HNK Cibalia iz Vinkovaca. Za sve dodatne informacije zvati gradsko poglavarstvo Vinkovci", stoji u opisu oglasa koji je do trenutka objave ovog članka pogledan gotovo 10.000 puta.

Cibalia je nakon sezone 2017/18. zbog nedobivanja licencije ispala iz Prve HNL u Treću HNL, odakle je prošle sezone napredovala. Nakon jesenskog dijela i 16 odigranih kola nalazi se na posljednjem, 16. mjestu sa svega 11 bodova, pet bodova od zone ispadanja.

Najčitaniji članci