Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nexe opet slavio u Europi! Kuzmanović spustio roletu, a neuništivi Štrlek briljirao...

Nexe opet slavio u Europi! Kuzmanović spustio roletu, a  neuništivi Štrlek briljirao...

Kasim Kamenica vodio je hrvatsku momčad u ovome susretu, ali već u sljedećoj utakmici na klupi će biti novi trener Veselin Vujović

VIDEO

Rukometaši Nexea iz Našica u susretu su 3. kola skupine II drugog kruga natjecanja u Europskoj ligi kao domaćini svladali Gorenje iz Velenja sa 34-27 (17-15).

Ivan Sršen i Manuel Štrlek su sa po sedam golova bili najefikasniji u sastavu Nexea kod kojega je Dominik Kuzmanović upisao 12 obrana, dok je Enej Slatinek Jovičić sa sedam pogodaka predvodio Gorenje. Kasim Kamenica vodio je hrvatsku momčad u ovome susretu, ali već u sljedećoj utakmici na klupi će biti novi trener Veselin Vujović.

Našice: 3. kolo EHF Euro Lige, RK Nexe - RK Gorenje Velenje

Našičani su kontrolirali rezultat tijekom čitavog susreta, ali u prvom poluvremenu nisu se uspijevali odvojiti na više od tri gola prednosti.

U 39. minuti Nexe je po prvi put u dvoboju stvorilo četiri gola razlike (22-18), a nakon što su se Velenjčani opet primakli na samo dva razlike (25-23) uz igrača više uslijedilo je ključno razdoblje susreta. Vratar Nexea Dominik Kuzmnović spojio je dvije fenomenalne obrane, a njegovi su suigrači dva puta poentirali usprkos brojčanom minusu za novi bijeg. Domaći se nisu zaustavili, već su i nastavili povećavati prednost i kada su 10 minuta prije kraja zabili za 31-24 pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Našice: Prva utakmica 1/8 finala EHF Europske lige: RK Nexe - HC Eurofarm Pelister

Kako je u drugom dvoboju ove skupine švedski Savehof kao gost nadigrao danski Skjern sa 34-33, Nexe je ovom pobjedom preuezo vrh ljestvice. Kolo prije kraja Nexe ima sedam bodova, Skjern je drugi sa šest, Savehof treći s pet, dok je Gorenje na dnu s dva boda.

Za tjedan dana Nexe će u posljednjem kolu u natjecnju po skupinama gostovati kod Savehofa te će u slučaju pobjede ili remija osigurati prvo mjesto i izravni plasman u četvrtfinale. No, u slučaju poraza Našičani bi mogli pasti i na treće mjesto u skupini te bi u krnjoj osmini finala mogli igrati protiv neke od drugoplasiranih momčadi iz preostale tri skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

LIVE Bayern - Real Madrid 0-1: Real poveo iz prve prave šanse, domaćini dominiraju od početka
PRATITE PRIJENOS

LIVE Bayern - Real Madrid 0-1: Real poveo iz prve prave šanse, domaćini dominiraju od početka

Liga prvaka, polufinale: S jedne strane šest, s druge 14 naslova prvaka Europe. Sudari Bayerna i Reala odlučit će tko putuje na Wembley 1. lipnja, a hrvatski velemajstor sanja šesti uhati trofej

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna