Obavijesti

Sport

Komentari 29

Neymar koštao 252 milijuna €, plate mu i pozdrav navijačima!

Neymar koštao 252 milijuna €, plate mu i pozdrav navijačima!
1

NEVJEROJATNO Football Leaks je nastavio šokirati svojim otkrićima. Na red je stigao i Neymarov ugovor, a Brazilac dobije novac čak i za pozdravljanje navijača prije i nakon sake utakmice!

VIDEO

375 000 eura. Toliko dobije Neymar za pozdravljanje navijača PSG prije i poslije utakmice.

A mislili ste da on to voli raditi? Ha, tko će znati, možda i voli, ali činjenica je da mu plaća naraste svaki put kada to napravi.

Prilično čudne stavke koje Neymar ima u svom ugovoru otkrio je Radio Monte Carlo, a osim za pozdravljanje navijača, Brazilac dobije premiju i ako ne kritizira klupske odluke - čak 2,5 milijuna eura. 

Nagradit će ga Parižani i ako se plasira među tri kandidata za Zlatnu loptu i to s dva milijuna eura.

Nije Neymar jedini s čudnim ugovorom. Zapravo su te klauzule dio ugovora svih igrača PSG-a, a služe kao zamjena za kazne koje su zabranjene u Francuskoj.

Za razliku od primjerice Engleza koji svoje igrače imaju pravo novčano kazniti zbog kašnjenja na trening, u Francuskoj zakon to ne dopušta pa se PSG osigurao posebnim etičkim kodeksom.

Za svaki prekršaj koji igrač napravi, klub mu ima pravo uzeti 10 ili 15 posto mjesečne plaće, a novac odlazi u zakladu PSG-a koja pomaže mladima.

U Neymarovom slučaju etički kodeks pretvoren u novac iznosi 4,5 milijuna eura. Upravo je on bio jedan od ključnih stavki u pregovorima PSG-a i Brazilca. Francuzi su se nadali da će Neymar pristati na 25 milijuna eura neto plaće, ali su se na kraju našli na 30 milijuna, s tim da su 4,5 milijuna eura dio kodeksa i bez njih Neymar može ostati ako prekrši neko od pravila kluba.

To je otkrio Football Leaks, kao i informaciju da je Neymarov transfer Parižane koštao puno više od prijavljenih 222 milijuna eura. Naime, PSG je kod transfera po 10,7 milijuna eura isplatio svakom od Neymarovih agenata - njegovom ocu i Pini Zahaviju, a 8,7 eura je morao platiti Santosu iz kojeg je Neymar potekao. Ukupna vrijednost njegovog transfera iz Barcelone iznosila je 252 milijuna.

Istraga Football Leaksa je otkrila i kako PSG plaća poreze čak devetorici svojih zvijezda. Među njima su i Neymar, ali i Kylian Mbappé, a godišnje ih to košta oko 66 milijuna eura!

Pa eto, ako ste mislili da je PSG-u lako, čini se da ipak nije tako...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja