Obavijesti

Sport

Komentari 38

Neymar: Žao mi je samo što tu šu*činu nisam udario u lice!

Neymar: Žao mi je samo što tu šu*činu nisam udario u lice!
3

Brazilac tvrdi kako ga je Španjolac Álvaro González rasistički izvrijeđao pri kraju utakmice PSG-a i Marseillea i da ga je zato udario po glavi. Suparnik ga je demantirao fotografijom

VIDEO

Sat vremena nakon što je isključen u nedjeljnom derbiju PSG-a i Marseillea, koji je pripao gostima 1-0 golom Floriana Thauvina, Neymar se oglasio o incidentu koji je zapalio sportsku javnost.

"Žao mi je samo što nisam udario u lice tu šup*inu", napisao je na Twitteru bijesni Neymar (28).

Brazilsku je zvijezdu sudac Brisard Jerome isključio pregledom snimke nakon što je već podijelio četiri crvena kartona zbog masovne tučnjave u sudačkoj nadoknadi.

Pokretanje videa...

Neymar 02:45

Neymara su uhvatili kako Marseilleova Španjolca Álvara Gonzáleza (30) nekoliko puta šamara po potiljku. Nije to bio posebno jak udarac, ali definitivno mu nije mjesto na nogometnom terenu i zasluženo je isključen.

Ligue 1 - Paris St Germain v Olympique de Marseille

Što je bio okidač takvog Brazilčeva ponašanja? Prema njegovim tvrdnjama, radi se o rasizmu. To je govorio odmah pri izlasku s terena četvrtom sucu. A kasnije se o tome očitovao na društvenoj mreži.

"VAR je lako uhvatio moju "agresiju". Sad želim vidjeti sliku rasista kako mi govori "Majmune, kur*in sine!". To želim vidjeti! Napravim fintu, kaznite me. Isključite me za šamar. A što je s njima? Što onda?", napisao je Neymar.

Álvaro mu je odgovorio preko Twittera.

"Nema mjesta rasizmu. Moja je karijera čista, imam puno (tamnoputih) suigrača i prijatelja s kojima se svakodnevno družim. Ponekad treba znati podnijeti poraz i prihvatiti ga na terenu. Nevjerojatna tri boda", napisao je González.

"Ti nisi čovjek koji priznaje pogrešku. Porazi su dio sporta, ali s vrijeđanjem i rasizmom ne slažem se. Ne poštujem te! Nemaš karaktera! Priznaj što si rekao, brate! Budi čovjek, dečko! Rasistu!", odgovorio mu je Neymar.

Trener Marseillea, za koji je 90 minuta odradio hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car i nekako izbjegao naći se u sudačkoj bilježnici (19 kartona!), brani svog igrača.

- Ne mislim da ga je rasistički vrijeđao, Álvaro je iskusan igrač. Nema prostora rasizmu u nogometu. Neymar je bio iživciran jer je gubio. A imamo i Di Maríju koji je pljunuo na jednoga od naših igrača. No moramo pamtiti pobjedu i povijesnu večer za Marseille - rekao je André Villas-Boas.

Galerija: Neymar zakuhao, Paredes se zaletio u Benedetta pa je krenulo ludo šaketanje
Galerija: Neymar zakuhao, Paredes se zaletio u Benedetta pa je krenulo ludo šaketanje

A Villas-Boas i njegov kolega na drugoj strani Thomas Tuchel nisu se baš rastali u prijateljskim okolnostima.

- Što smo si rekli nakon utakmice? "Vi ste sranje", "Ne, vi ste sranje". Rekao mi je sam dobio na lutriji, a ja sam mu rekao da je dobio na lutriji protiv Atalante. Pošteno. Ne možeš potrošiti milijardu i pol dolara i ne osvojiti Ligu prvaka - dodao je trener Marseillea.

Ligue 1 - Paris St Germain v Olympique de Marseille

Osim Neymara, pocrvenjeli su i Leandro Paredes i Laywin Kurzawa, a na drugoj strani Jordan Amavi i Darío Benedetto. Marseille je nakon nepuna tri kola maksimalan sa šest bodova iz dvije utakmice, bod iza vodećeg trojca Rennes - Monaco - Lille. A Pariz je na nuli s dva poraza.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub