Obavijesti

Sport

Komentari 34

Nezaustavljiv! Čudesni Phelps osvojio još dva olimpijska zlata

Nezaustavljiv! Čudesni Phelps osvojio još dva olimpijska zlata
1

Nevjerojatni Michael Phelps noćas je osvojio svoju 20. i 21. zlatnu olimpijsku medalju. Čudesni Amerikanac slavio je na 200 leptir i 4x200 slobodno

VIDEO

Neponovljivi američki plivač Michael Phelps (31) u utorak je još povećao svoju zbirku olimpijskih zlatnih medalja osvojivši naslove na 200 metara leptir i u štafeti na 4x200 metara slobodno u Rio de Janeiru, pa sada ima čak 25 medalja s OI od čega 21 zlato.

Phelps je do svog 20. zlata stigao u utrci na 200 metara leptir u kojoj je vratio naslov nakon osam godina i svoje nevjerojatne žetve od osam zlata u Pekingu 2008. Prije četiri godine je u Londonu u toj disciplini bio "samo" srebrni izgubivši od Južoafrikanca Chada Le Closa, a sada je uzvratio i njemu, a usto je svladao i sve ostale konkurente. Phelps je do cilja stigao za 1:53.36 minuta, četiri stotinke ispred srebrnog Japanca Masata Sakaija i 26 stotinki ispred brončanog Mađara Tamasa Kenderesija, dok je Le Clos ostao četvrti sa 1:54.06.

Potom je Phelps kao posljednji član američke štafete 4x200 metara uskočio u bazen i s puno manje neizvjesnosti stigao do 21. zlata okrunivši trud Conora Dwyera, Townleyja Haasa i Ryana Lochtea. Amerikanci su slavili s vremenom 7:00.66, 2.47 sekundi ispred srebrnih Britanaca Stephena Milnea, Duncana Scotta, Dana Wallacea i Jamesa Guya, te 2.84 sekunde ispred brončanih Japanaca Kosukea Hagina, Naita Ehare, Yukija Koborija i Takeshija Matsude.

U ženskom dijelu plivačkih natjecanja u heroine su izrasle s novim zlatima Mađarica Katinka Hosszu i Amerikanka Katie Ledecky. Hosszu je stigla do svog trećeg zlata u Riju pobjedom na 200 metara mješovito s novim olimpijskim rekordom od 2:06.58 ispred Britanke Siobhan-Marie O'Connor (2:06.88) i Amerikanke Maye DiRado (2:08.79).

Hosszu (27) je ranije već osvojila zlata na 400m mješovito i 100m leđno, a ranije u utorak je odustala od nastupa na 200m leptir kako bi se što bolje pripremila za finale na 200m mješovito. Odličnoj Mađarici nedostaje još jedno zlato u pojedinačnoj utrci kako bi izjednačila rekord istočne Njemice Kristin Otto koja je 1988. u Seulu osvojila četiri pojedinačna zlata na istim Igrama.

Ledecky (19) je već godinama vladarica dugih pruga u bazenima, a u Riju je pokazala da je sjajna i na kraćim dionicama, zlato s utrke na 400m slobodno pridodala je i ono na dvostruko kraćoj dionici do kojeg je stigla Katie Ledecky s vremenom 1:53.73 odbivši u završnici napad Šveđanke Sarah Sjoestroem koja je sa 1:54.08 osvojila srebro, dok je Australka Emma McKeon stigla do bronce sa 1:54.92 ispred olimpijske pobjednice u ovoj disciplini iz Pekinga 2008. Talijanke Federice Pellegrini sa 1:55.18.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...