Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ni majstorija Danaca nije smjela biti priznata: Prekršili pravila?

Ni majstorija Danaca nije smjela biti priznata: Prekršili pravila?

U polufinalnoj utakmici između Engleske i Danske, sudačka osmorka koju je predvodio Nizozemac Danny Makkelie napravila je dvije velike pogreške - kod slobodnjaka za Dansku i penala za Englesku

Sjajni danski napadač Mikkel Damsgaard u polufinalnoj utakmici protiv Engleske zabio je za vodstvo svoje momčadi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Engleski navijači

Pokretanje videa ...

Engleski navijači VIDEO

Napadač Sampdorie fenomenalno je zabio iz slobodnog udarca, ali čini se da dosuđeni penal za Engleze nije jedina kontroverzna odluka sa sinoćnje utakmice. 

Naime, gol Damsgaarda trebao je biti poništen jer su njegovi suigrači prekršili nogometna pravila o izvođenju slobodnog udarca. 

Soccer EURO 2020 semi-finals / England - Denmark 2: 1 nV.

Danski nogometaši postavili su se tako da su kreirali vlastiti živi zid ispred Engleza, ali pritom nisu poštivali minimalnu propisanu udaljenost od jednog metra. Time su ometali protivničke igrače više nego što je to dopušteno. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Nizozemski sudac Danny Makkelie inače je policijski inspektor pa je pomalo iznenađujuće što vanjski faktori toliko utjecali na njegovo donošenje odluka.  Nakon pada Sterlinga, tribine su eruptirale i svi su očekivali da će sudac pokazati na bijelu točku. Nekim promatračima je nevjerojatno da je čak i nakon pregleda snimke odluke ostala važeća, a bez da je Makkelie uopće pogledao snimku. S obzirom na to da se je inače inspektor, situaciju je trebao pregledati sam i preuzeti odgovornost prije donošenja odluke u tako krucijalnom trenutku utakmice. 

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark