Obavijesti

Sport

Komentari 454

Dinamo s igračem manje do 3. pretkola Lige prvaka! Srušili su čvrste Rumunje nakon penala

Dinamo s igračem manje do 3. pretkola Lige prvaka! Srušili su čvrste Rumunje nakon penala

Drama o kojoj će se pričati... Dinamo je na jedvite jade, nakon penala dobio Cluj (2-2) i prošao u 3. pretkolo Lige prvaka. Modri su od 51. igrali s igračem manje, a zabijali su Kastrati i Gojak...

Ako ste uspjeli preživjeti ovu utakmicu bez Normabela... Vi ste čudo. Bila je to drama nad dramama u Cluju koju je Dinamo nekako preživio. Dvaput su imali vodstvo, igrali s igračem manje, primili u 90+3', ali uspjeli su slaviti i proći u 3. pretkolo Lige prvaka!

Utakmica je završila rezultatom 2-2, nakon što je Dinamo vodio 1-0 i 2-1 i imao još dvije sjajne prilike, no domaćin je oba puta uspio izjednačiti, pri čemu je pogodak za 2-2 zabio u sudačkoj nadoknadi.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Dinamo slavi nakon Cluja 01:05

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Dinamo je slavio sa 6-5, a odluka je pala u sedmoj seriji kada je Boli prebacio cijeli gol. Rumunji su u petoj seriji imali meč loptu kada je Balgradean obranio Gojakov udarac, no Livaković je spasio Dinamo zaustavivši udarac Golofca.

imago images 47953920

Golove za Dinamo zabili su Amer Gojak (14) i Lirim Kastrati (78), dok su strijelci za domaćine zabili Michael Pereira (64) i Gabriel Debeljuh (90+2). 

Cluj je bolje ušao u susret, međutim Dinamo je ubrzo pohvatao konce igre i već u 14. minuti "Modri" su poveli. Nakon brze kontre Ivanušec se našao u odličnoj situaciji, možda je mogao dodati, no odlučio se na udarac. Balgradean je obranio njegov udarac, no Gojak je odbijanac pospremio u mrežu.

Prvu veliku priliku Cluj je imao u 20. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, Deac je bio u sjajnoj poziciji, ali je pucao visoko, očešavši vratnicu. Pet minuta kasnije domaćin je ponovo zaprijetio iz prekida, ovoga puta ispred Dinamova gola je 'počistio' Gojak. U 36. minuti Cluj je imao još jednu priliku. Deac je pucao iz slobodnog udarca, lopta se odbila od zida do Chipciua koji je sjajno opalio u bliži kut, no Livaković je bio spreman.

imago images 47953952

U samoj završnici prvog dijela Dinamo je imao dvije sjajne prilike, no nije uspio svladati domaćeg vratara. Oba puta Zagrepčani su pogodili okvir gola. U 40. minuti sjajno je opalio Oršić, ali je rumunjski vratar to uspio obraniti uz pomoć prečke. U nastavku akcije, nakon ubačaja iz kornera Dilaver je pucao, a lopta je završila na prečki..

Nažalost, nastavak je donio velike probleme za Mamićev sastav. Ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Theophile-Catherine skrivio kazneni udarac i pritom zaradio crveni karton. Francuski stoper je napravio prekršaj nad Debeljuhom vukavši ga s leđa, što je portugalski sudac 'nagradio' kaznim udarcem i isključenjem.

Jedanaesterac je izveo Deac, no Livaković je sjajno obranio. Pročitao je rumunjskog napadača, a u nastavku akcije sjajno obranio i Đokoviću. Nažalost, domaćin je ipak izjednačio u 64. minuti. Pereira je pucao sa 25 metara, a Livaković loše reagirao primivši pogodak za 1-1.

Dinamo je u idućim minutama "teško živio", no 78. minuti stigao je do novog vodstva. Petković je fantastično podvalio Ademiju, kapetan "Modrih" je odlično pucao, Balgradean je obranio, no Kastrati je pospremio odbijanac za vodstvo 2-1.

U preostalim minutama Cluj je jurnuo po izjednačenje i moguće produžetke i kada se već činilo kako će Dinamo slaviti, domaćin je izjednačio u drugoj minuti sudačke nadoknade, a pogodak je zabio 23-godišnji hrvatski napadač Gabrijel Debeljuh.

Petković je izgubio loptu na sredini terena, nakon čega su domaćini jurnuli u kontru. Lopta je došla na krilo do Rondona koji je uputio sjajnu loptu u kazneni prostor gdje je Debeljuh zabio za 2-2 i produžetke.

Dinamo se u produžetku jako dobro nosio s igračem manje i uspio je izboriti udarce s bijele točke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, 2. pretkolo 20:00 , Cluj-Napoca, Constantin Radulescu
Cluj
Pereira 64', Debeljuh 90+2'
7 : 8
Dinamo
Gojak 14', Kastrati 78'
Sortiranje događaja
DINAMO IDE DALJE!

KRAAAAAAAAAAAAJ! DINAMO IDE DALJE! Promašio je igrač Cluja, gotovo je...

ZABIO GVARDIOL!

Pogodio je Gvardiol! Balgradean ga je pročitao, ali lopta se od stative odbila u gol. 6-5 je

5-5

Ajme, tko će ovo izdržati. I Deac je zabio, rezultat je 5-5.

DILAVER ZABIO!

Precizan je bio Emir Dilaver! Sada se Rumunjima tresu noge. 5-4 je.

BRANI LIVAKOVIĆ!

SPAŠAVA LIVAKOVIIIIIIIĆ! Golofca je pucao, ali Dominik je to sjajno skinuo i sačuvao svoju momčad. Idemo dalje u dramu...

Komentari 454