Obavijesti

Sport

Komentari 35

Mršić je izgubio živce tijekom utakmice: Pa igrajmo kao ljudi, sprintaj nazad, je*emu mater!

Mršić je izgubio živce tijekom utakmice: Pa igrajmo kao ljudi, sprintaj nazad, je*emu mater!

Inače zahvaljujem cijeloj momčadi, ali danas bih zahvalio posebno Pavlu Marčinkoviću. Igrao je za momčad i pokazao je što je kolektivni sport, rekao je izbornik Mršić nakon pobjede nad Tunisom

VIDEO

Mogu li naši sportaši ikada doći do nečega lakšim putem? Očito ne ide. 

Našim navijačima je opet trebala tona normabela dok su gledali mučenje Hrvatske protiv Tunisa. Nakon nevjerojatne drame u završnici, naši košarkaši su se izvukli, pobijedili 75-70 i izborili polufinale kvalifikacijskog turnira za OI.

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

- Napravili smo ono što smo željeli, ušli u polufinale, ali igra nije bila dobra. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, vodili 14 razlike, ali igrali smo previše brzopleto u napadu, nemamo strpljenja. U drugom poluvremenu isto. Primili smo 52 poena u drugom dijelu, a Tunis u cijeloj inače zabija do 60 - rekao je izbornik Veljko Mršić za SK nakon utakmice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Split: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Olimpijske igre, Hrvatska - Tunis

No, baš nitko nije očekivao ovakvo mučenje. Imali smo plus 14 na poluvremenu i bili na koračić od pobjede. Bilo je samo pitanje s koliko razlikom ćemo otići u polufinale, no za nas je u nastavku sve stalo. Obrana je bila propusna kao sir, u napadu smo bili bezidejni i neučinkoviti, samo smo 'lupali' trice koje nas nisu išle, igra nije postojala. Nije bilo akcija, bloka, nismo trčali, samo smo solirali. Lopta Hezonji i Bogdanoviću pa što bude. Takvom igrom ne može se lagano pobijediti niti jedan košarkaški liliputanac, uz svo poštovanje prema Tunisu.

Tunižani su to iskoristili, utrpali nam 29 koševa u trećoj četvrtini i poveli 57-56. Ipak, u posljednjoj četvrtini smo se probudili iz šoka i došli do pobjede. Vikao je Mršić, gubio živce, sve samo da trgne igrače i probudi ih iz šoka. 

- Pa sprintaj nazad je*emu mater. Igrajmo kao ljudi 40 minuta. Imamo pravila kojih se moramo pridržavati - vikao je Mršić. Očito mu je uspjelo.

Roko Ukić zabio je posljednja dva slobodna bacanja, ali presudni faktor bio je Pavle Marčinković. Prvo je zabio tricu za 72-67 25 sekundi prije kraja, a onda pri rezultatu 72-70 uhvatio skok u napadu nakon što je Hezonja promašio slobodno bacanje. Ukupno je imao čak sedam skokova u napadu i spasio nas debakla. 

- Inače zahvaljujem cijeloj momčadi, ali danas bih zahvalio posebno Pavlu Marčinkoviću. Igrao je za momčad i pokazao je što je kolektivni sport. To moramo pod hitno promijeniti do iduće utakmice. Znam da nije bilo lako nakon Brazila, veliki pritisak, ali ovako nećemo ništa napraviti. Imamo vremena do iduće utakmice, moramo biti puno pametniji. Navike nije lako promijeniti, ali pokušat ćemo promijeniti obranu. Bit će to četvrta utakmica u ovom sastavu i vjerujem da će biti bolje nego danas.

Hrvatska u subotu u polufinalu igra protiv Njemačke. Ako budemo ovako igrali u subotu, teško ćemo vidjeti finale. 

- Teško je bilo što govoriti. Nismo igrali dobro, dapače. Njemačka je atletična momčad, ima dosta širine. I oni imaju dobre igrače, NBA prospekte. Imaju šest, sedam igrača koji igraju Euroligu, dobra momčad, ali moramo razmišljati o nama i kako biti bolji. Želja je ući u finale i moramo biti bolji. Neka prođemo, pa nek bude i triler - kazao je Mršić.

Najbolji je bio Mario Hezonja koji nas je vukao cijelu utakmicu. Zabio je 27 koševa, 14 su zabili Žižić i Bogdanović, no najgori segment naše igre danas je bila trica. Ispalili smo čak 29 trica, a zabili samo pet. Mizernih 17 posto! Od toga su naši najbolji igrači Bojan Bogdanović i Mario Hezonja bili na 2-10! S takvim postotkom teško da možemo nešto tražiti protiv Nijemaca.

Hrvatska:

  • Hezonja - 27 koševa (11-21), 8 skokova,3 asistencije
  • Bogdanović - 14 koševa (4-14), 4 skoka, 2 asistencije
  • Žižić - 14 koševa (5-8), 12 skokova, 1 asistencija
  • Miro Bilan - 7 koševa (2-4), 4 skoka
  • Pavle Marčinković - 5 koševa (2-5), 7 skokova, 2 asistencije
  • Roko Ukić - 4 koša (1-8), 3 skoka, 2 asistencije
  • Roko Rogić - 2 koša (1-1)
  • Antonio Jordano - 2 koša (1-4), 1 skok
  • Luka Babić - (0-2), 1 skok, 1 asistencija
  • Darko Planinić - DNP
  • Mateo Drežnjak - DNP
  • Željko Šakić - DNP 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu