Obavijesti

Sport

Komentari 52

Nije dobio ni opomenu: Federer je jednom pogodio skupljača...

Nije dobio ni opomenu: Federer je jednom pogodio skupljača...

Suci nisu reagirali, ali nije ni dječak koji se samo nasmijao, a isto je napravio i Federer. No mogao mu se barem ispričati? Ispričao se ili ne, Švicarac je imao jako puno sreće jer nije ozlijedio malog skupljača...

VIDEO

Teniska pravila su jasna. Svako ozljeđivanje igrača, gledatelja i službenog osoblja izvan igre znači diskvalifikaciju. To je na svojoj koži osjetio Novak Đoković koji je u meču protiv Carrena Buste lopticom pogodio sutkinju Lauru Clark u grlo.

Pokretanje videa...

Mural Đokoviću kraj Sarajeva 01:13

Carreno Busta mu je oduzeo servis, išao je prema svome mjestu i već razmišljao kako uzvratiti Španjolcu u sljedećem gemu. Loptica mu je ostala u džepu, a kao i inače, nabio ju je prema skupljaču loptica. Pogled mu je već bio usmjeren prema stolici, no snažan krik ga je naveo da pogleda iza sebe. 

Bio je to krik linijske sutkinje koju je Novak Đoković slučajno pogodio u grlo zbog čega se počela gušiti. I to je bio trenutak o kojem će se pričati tjednima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novak Đoković je zbog tog incidenta izbačen s US Opena, a tome je prethodio desetominutni razgovor sa supervisorom i sucima koje je srpski tenisač pokušao uvjeriti da sutkinju nije pogodio namjerno. Pravila su jasna, a organizatori su ih se morali držati.

Navijači Novaka Đokovića jednostavno se ne mogu pomiriti s tim da je njihov miljenik izbačen s US Opena pa su se dali u potragu i našli jedan video s Australian Opena. Bilo je to prije nekih desetak godina, a u glavnoj ulozi je Roger Federer. Švicarac nije dobro servirao iz prvog pokušaja, protivnik mu je vratio lopticu, a Roger ju je nonšalantno, reketom iza leđa išao dodati skupljaču loptica i pogodio ga u glavu. 

Suci nisu reagirali, ali nije ni dječak koji se samo nasmijao, a isto je napravio i Federer. No mogao mu se barem ispričati? Ispričao se ili ne, Švicarac je imao jako puno sreće jer nije ozlijedio malog skupljača. A da se to u kojem slučaju dogodilo, prošao bi kao Đoković. Ili ne? Postavlja se pitanje je li sudac mogao dati Federeru opomenu ili ga barem upozoriti.

Jasno je da nije imao nikakvu namjeru, a nije ju imao ni srpski tenisač koji je htio dodati loptu skupljaču, a zapravo je lopta završila na vratu linijske sutkinje. 

Tennis: US OPEN

Svima je jasno da se tenis promijenio u posljednjih 15 godina, ali ako su pravila jasna, zašto postoje dvostruka mjerila? Primjer nam dolazi iz Cincinnatija gdje je Slovenac s britanskom putovnicom izgubio od  Rusa Daniila Medvedjeva, a tijekom jednog poena bio je poprilično živčan.

Skupljač loptica dao mu je jednu kako bi se pripremio za idući servis, a on ju je napucao na tribinu na kojoj je bio jedan, jedini čovjek.

I da, pogodio ga je. Bedene je napucao kamermana koji se nalazio tik uz teren i krenuo se ispričavati. Glavni sudac došao je do njega, a on mu je odgovorio da je u redu. No svejedno je sudac pozvao supervizora kako bi vidio je li to za diskvalifikaciju. Ipak, nakon što je kamerman rekao da je to Bedene slučajno napravio i da ga nije ozlijedio, sudac mu je dao samo opomenu.

Čini se kako je tu upravo tanka nit koja razlikuje ova dva slučaja. Bedene je pogodio kamermana u lakat i on je odmah rekao da je u redu, da mu nije ništa i mogao je nastaviti raditi, dok je Đoković sutkinju pogodio u vrat. Ostala je bez zraka, pozlilo joj je i nije mogla nastaviti suditi.

Tennis: US OPEN

Slovenac nije ozlijedio kamermana, Srbin jest sutkinju i njegovo opravdanje supervizoru kako ona neće morati u bolnicu zbog toga baš i nije nešto s čim bi se trebao braniti. Ali je ovo situacija koja svakako daje još malo ulja na vatru raspravama je li ovo bio prestrog potez. Sa stajališta teniskih pravila nema sumnje: Đoković je opravdano izbačen.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener