Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nije imao dan: Žunić deveti u kugli, D. Storl obranio naslov

Nije imao dan: Žunić deveti u kugli, D. Storl obranio naslov
1

Najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić nije uspio izboriti tri dodatna pokušaja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. Žunić je nakon prva tri hica završio kao deveti

VIDEO

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić (26) nije uspio ući u posljednjih osam (od 12 natjecatelja) i izboriti tri dodatna pokušaja u finalu bacanja kugle na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. Naš najbolji kuglaš završio je deveti s rezultatom 19,95m što je dosta slabije od njegova osobnog rekorda na otvorenom, koji iznosi 20,68 metara.

Inače, Žunić ima hitac preko 21 metra. Njegov osobni rekord u dvorani iznosi 21,11m, a bacio ga je prošle godine u američkom Fayettevilleu. Žunić je hitac od 19,95m bacio u prvoj seriji nakon koje je bio na sedmom mjestu. U drugoj je napravio prijestup pa legao na tartan i istegnuo leđa. Čini se kako je naš najbolji kuglaš imao problema s donjim dijelom leđa. U trećoj seriji je ponovo napravio prijestup i prije vremena napustio bacalište.

Najbolji njemački bacač kugle David Storl (25) obranio je naslov europskog prvaka hicem od 21,31 metra što je najbolji europski rezultat sezone. Nijemac je nakon četvrte serije bio na drugoj poziciji iza poljskog predstavnika Michala Haratyka, koji je, u tim trenucima, vodio s hicem 21,19m. Međutim, odmah u sljedećoj seriji Storl se sabrao, nabrijao i bacio pobjednički hitac. Treći je bio Bugarin Tsanko Arnaudov s najboljim hicem sezone 20,59m. Arnaudov baca pod portugalskom zastavom i drži nacionalni rekord Portugala s 21,06 metara.

Srbijanski predstavnik Asmir Kolašinac izborio je dodatna tri bacanja kao osmi, a u zadnjoj seriji stigao je do 5. mjesta rezultatom 20,43m dok je bosanskohercegovački predstavnik Mesud Pezer završio na posljednjem, 12. mjestu s hicem od 19,49 metara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spomenimo i da je Pawel Fajdek postao novi europski prvak u bacanju kladiva. Fajdek je već neko vrijeme dominantan, a ovo je bilo 27 natjecanje zaredom u kojem nije upisao poraz. Osvojio je zlato na SP-u 2013. godine, a zatim i prošle u Pekingu kada je pri povratku u hotel vožnju taksijem platio zlatnom medaljom.

Poredak kuglaša na EP-u u Amsterdamu:

  1. David Storl (NJE)  21,31m
  2. Michal Haratyk (POL)  21,19m
  3. Tsanko Arnaudov (POR)  20,59m
  4. Konrad Bukowiecki (POL)  20,58m
  5. Asmir Kolašinac (SRB)  20,43m
  6. Andrei Toader (ROM) 20,26m
  7. Tobias Dahm (NJE)  20,25m
  8. Borja Vivas (ŠPA)  20,16m
  9. Stipe Žunić (HRV)  19,95m
  10. Carlos Tobalina (ŠPA)  19,85m
  11. Nikolaos Skarvelis (GRČ)  19,55m
  12. Mesud Pezer (BIH)  19,49m
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića