Obavijesti

Sport

Komentari 11

Martić imala 3-1 u trećem setu protiv prve na svijetu i izgubila

Martić imala 3-1 u trećem setu protiv prve na svijetu i izgubila
3

Petra Martić, koja je ulaskom u četvrtfinale Indian Wellsa prvi put ušla u TOP 40, pružila je dobar otpor najboljoj igračici svijeta. Imala je 3-1 u trećem setu, ali Simone Halep na kraju je slavila 6-4, 6-7, 6-3

VIDEO

Petra jako puno miksa igru, uz to je i jako puhali na terenu, stvarno ne znam kako sam dobila ovaj meč, ali bitno je da sam ga dobila, rekla je prva tenisačica svijeta, Rumunjka Simone Halep.

I to je vjerojatno najveći kompliment koji je mogla dobiti Splićanka Petra Martić, koja je protiv najbolje tenisačice svijeta imala 3-1 u trećem setu i bila je nadomak senzacije u četvrtfinalu jakog Indian Wellsa. Na kraju je izgubila 6-4, 6-7, 6-3 od sjajne Rumunjke.

Martić je do četvrtfinala imala četiri pobjede bez izgubljenog seta. U dvoboju s prvom tenisačicom svijeta nije imala što izgubiti. Prepuna samopouzdanja odigrala je hrabro, no nažalost pobjeda je otišla na drugu stranu. Martić je u odlučujućem, trećem setu imala break i vodstvo 3-1, ali nije izdržala. Rumunjka je nanizala pet gemova preokrenuvši rezultat u svoju korist. 

Bio je to njihov treći međusobni susret i druga pobjeda rumunjske tenisačice. Halep je slavila i 2015. u Guangzhou, dok je Martić bila bolja 2011. u Kopenhagenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva tenisačica svijeta je već u prvom gemu meča načinila break i potom prednost obranila do kraja seta. Kod vodstva 3-1 je imala još dvije lopte za obrat, ali je Martić uspjela osvojiti taj gem, ali ne i nadoknaditi rani break, pa je Halep nakon 40 minuta igre dobila prvi set 6-4.

Martić je uzvratila u drugom setu. Uz jedan break povela je 3-0. Kod vodstva 5-3 servirala je za set, ali je Rumunjka vratila izgubljeni servis, a potom izjednačila na 5-5. Svaka je tenisačica osvojila po još jedan gem pa je odluka pala u trinaestoj igri.  U tiebreaku punom obrata bilo je teže obraniti svoj servis, nego osvojiti suparnički. Tako je Martić izgubila tri svoja servisa, ali je srećom načinila četiri 'mini-breaka' i sa 7-5 dobila trinaestu igru, a time i set.

U odlučujućem, trećem setu Martić je kod vodstva 1-1 oduzela servis suparnica za prednost 2-1. U idućoj igri Halep je imala priliku uzvratiti, ali nije iskoristila break loptu, pa je 27-godišnja Splićanka povela 3-1. U petom gemu Petra je imala 40-40, ali je Halep odigrala dva sjajna poena za 3-2. No već u idućem gemu Halep je pokazala zašto je svjetski broj jedan.

Odigrala je nekoliko sjajnih poena vrativši izgubljeni gem. Martić je mogla do nove prednosti već u idućoj igri, imala je dvije break lopte, ali se Halep izvukla i povela 4-3. Nažalost, u idućem gemu Rumunjka je načinila još jedan break za vodstvo 5-3, a potom osvojila svoj servis za 6-3 i pobjedu 2-1 u setovima nakon dva sata i 24 minute igre.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram