Obavijesti

Sport

Komentari 61

Nije u šoldima sve: Everton je najuporniji oko Nikole Vlašića

Nije u šoldima sve: Everton je najuporniji oko Nikole Vlašića
1

Hajduk ima gotovo zatvorenu financijsku konstrukciju do kraja tekuće godine, a o 4 milijuna eura, koliko im još treba u 2018., stignu razmišljati i na zimu. Uz trofej u rukama, i taj bi im zadatak bio kud i kamo lakši

VIDEO

Dilema prodati Nikolu Vlašića Evertonu ili ne nije na Poljudu razriješena ni danas. Način na koji se Vlašić oprostio od suigrača i navijača nakon što ga je Carrillo izvukao iz igre u 70. minuti utakmice protiv Istre, te stopiranje pregovora oko transfera Zorana Nižića u turski Göztepe, sugerirali su kako je transfer blizu realizacije, no ništa još nije gotovo jer u Hajduku ima i onih koji bi zadržali Vlašića i pokušali osvojiti naslov prvaka.

Gotovo minutu potrajala je zamjena Nikole Vlašića protiv Istre, dok se izgrlio s većinom suigrača na terenu, posebno zapljeskao navijačima na svakoj tribini... Bio je to vrlo neobičan oproštaj, izgledalo je kao da je u pitanju rastanak, a ne tek obična zamjena u ne posebno važnoj utakmici, pa su se mnogi na tribinama zapitali je li to to, je li ovo bila zadnja Niksijeva utakmica u dresu Hajduka.

Službenih informacija s Poljuda naravno nema, sve je i dalje obavijeno velom tajne, a jedine tri rečenice koje su se u zadnja dva dana mogle čuti o Nikoli su: ''Nisam baš siguran da Nikola odlazi'' Joana Carrilla, ''Želim mu svu sreću'' Ante Ercega i ''Niksi je odličan igrač'' Dantea Stipice, sve tri izrečene nakon Istre.

No ono što se može neslužbeno saznati je da je od četiri zainteresirana kluba Everton najuporniji, te da pregovori još uvijek traju. Otkrivaju se pomalo i detalji cijele priče, koja je započela onog trenutka kada je Hajduk za protivnika izvukao Everton, a trener Koeman naredio scoutima da seciraju igru Hajduka. 

U njihovim izvješćima kao najveća opasnost podcrtan je upravo Vlašić, u što se Koeman i sam mogao uvjeriti u dvije utakmice. Vidio je mladog i potentnog igrača koji se bez problema može nositi s njegovim višestruko skupljim zvijezdama, i ne manje važno, bio mu je dostupan za relativno mali novac. Naravno, mali novac kad se uzmu u obzir milijuni koji se vrte u Premiershipu.

No, da nije u šoldima sve, vjeruje dio vodstva Hajduka, koji se pošto - poto želi zadržati u utrci za naslovom prvaka, što bi im bez Vlašića bila teško ostvariva misija. Zbog toga su spremni riskirati, vezati Vlašića novim ugovorom i zadržati ga barem do zime, u nadi da će biti zdrav i u sadašnjoj formi, te da mu cijena na tržištu neće padati. Pogotovo ako Hajduk bude u konkurenciji za naslov prvaka.

Hajduk ima gotovo zatvorenu financijsku konstrukciju do kraja tekuće godine, a o 4 milijuna eura, koliko im još treba u 2018., stignu razmišljati i na zimu. Uz trofej u rukama, i taj bi im zadatak bio kud i kamo lakši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'