Sport

Komentari 17

Nijemci: Brekalo je procvjetao! Wolfsburg dobio nositelja igre

Nijemci: Brekalo je procvjetao! Wolfsburg dobio nositelja igre

'Josip Brekalo donedavno nije praktički igrao nikakvu ulogu, a protiv Malmöa je procvjetao. Bio je najaktivniji igrač na travnjaku. Pokazao je kako se može slomiti duboka obrana Malmöa...'

Nogometaši Wolfsburga velikim su preokretom ostvarili pobjedu u prvim susretima šesnaestine finala Europske lige pobijedivši Malmö s 2-1. Iako su Nijemci gubili 1-0 nakon gola iz penala, Josip Brekalo je pokrenuo preokret samo dvije minute kasnije golčinom u dalji kut, a stvar je završio Admir Mehmedi u 62. minuti. 

Njemački mediji nisu zadovoljni primljenim golom, ali jesu Hrvatom.

"Da je Malmö zabio gol u Wolfsburgu nije najbolja stvar, ali Wolfsburg je do kraja utakmice bio pametan pa uspio preokrenuti. Rezultat 2-1 nije loš za odlazak na uzvrat, a veseli i činjenica da imamo novog nositelja igre", nadaju se u Wolfsburger Allgemeine Zeitungu.

"Josip Brekalo donedavno nije praktički igrao nikakvu ulogu, a protiv Malmöa je procvjetao. Bio je najaktivniji igrač na travnjaku. Pokazao je kako se može slomiti duboka obrana Malmöa. Oduševljavao je i driblinzima i visokim tempom igre. Sada se mora pobrinuti da ukloni svoju tvrdoglavost koju ima s vremena na vrijeme i bit će na odličnom putu da u velikoj mjeri pomogne klubu."

Imao je Brekalo odličan pokušaj i u prvome dijelu utakmice, ali lopta nije htjela u gol. Ipak, on je znao da će njegova šansa još doći:

- Pokazali smo snažan karakter. Iako smo gubili, vratili smo se u igru, a onda zabili i drugi gol. Mislim da smo bili bolja momčad. Idemo s pozitivnim rezultatom na uzvrat i s ovakvom igrom vjerujem da možemo proći dalje - rekao je za službeni Wölfe TV hrvatski reprezentativac pa dodao:

- Mislim da je bilo bitno što smo se brzo vratili u igru. Onda smo bili opet u igri, pokazali smo da smo bolji. 

- Osjećao sam da je danas moj dan. Žao mi je da nisam zabio iz prve prilike, ali mi je drago da sam uspio iz drugog pokušaja, a uz to je još bio i jako lijep gol - zaključio je Brekalo.

Najčitaniji članci