Obavijesti

Sport

Komentari 81

Nijemci su još živi: Ovo im se nije dogodilo čak 84 godine, sada ovise i o Španjolcima...

Nijemci su još živi: Ovo im se nije dogodilo čak 84 godine, sada ovise i o Španjolcima...

Nekih dvadesetak minuta Njemačka je bila s minimalnim svih šansama za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Španjolska je vodila golom Ferrana Torresa, ali nevjerojatno vrijedan bod Nijemcima je donio Fullkrug krajem utakmice

Derbi utakmica skupine E na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar završila je remijem, u dvoboju drugog kola Španjolska i Njemačka su odigrali 1-1 (0-0).

Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, dok je u 83. konačnih 1-1 postavio Niclas Fuellkrug.

Nije dugo trebalo za prvu veliku prijetnju na utakmici pa je tako u sedmoj minuti Dani Olmo bio vrlo blizu svog drugog pogotka na ovom prvenstvu. Odlično je pucao, a njemački vratar Manuel Neuer je odbio loptu koja je potom udarila u gredu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Germany

Kako to Španjolska i inače običava, tako je i u ovom susretu dominirala posjedom, a upravo je nekadašnji igrač Dinama Olmo bio najveća opasnost za njemačku obranu. Imao je još nekoliko utrčavanja u prazni prostor, no Elf je odolijevao svemu tome. Isto tako, vremenom je i Njemačka počela prijetiti. Najbolju je šansu u uvodnom dijelu imao Gnabry u 25. minuti, a petnaest minuta kasnije njemački su nogometaši i zabili pogodak.

Kimmich je ubacio, a najviši je u skoku bio Ruediger te je glavom pogodio za 1-0. No, vrlo brzo je gol poništen nakon što je bilo evidentno da je igrač madridskog Reala bio u malom zaleđu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Germany

Prilično rezervirano, s obje strane, nastavilo se i u drugom poluvremenu. Premda je Njemačka ostala bez ičega u prvom susretu ove skupine, nakon neočekivanog poraza od Japana 1-2, Elf nije srljao prema španjolskim vratima, kao ni što popularna „furija“ nije pod svaku cijenu tražila drugu pobjedu na turniru.

U 56. minuti je Njemačka mogla povesti nakon poigravanja španjolske obrane i vratara. S desetak metara je pucao Kimmich, ali je obranio Unai Simon.

Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru. Jordi Alba je centrirao s lijeve strane na prvu vratnicu, a Morata je odlično reagirao, potkopao je lagano loptu i pospremio je pod gredu za 1-0. Vrlo brzo nakon toga Španjolska je mogla povećati vodstvo, ali je loše s vrha šesnaesterca pucao Marco Asensio.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Germany

Dvije odlične situacije imala je Njemačka u 73. minuti, ali je ostala bez izjednačenja. Prvo je malo zakasnio na ubačenu loptu Fuellkrug, dok je potom Musiala izašao sam pred Unai Simona, ali je pucao gromovito i ne baš precizno. Obranio je španjolski vratar.

Sane i Fuellkrug, igrači s klupe, ubrizgali su dozu agresivnosti Njemačkoj prema naprijed pa su tako u 83. minuti kombinirali Sane i Musiala, a Fuellkrug je žestoko odapeo po lopti iskosa te je pogodio suprotni kut za 1-1. Uz nekoliko poluprilika do kraja, na obje strane, završilo je bez promjene i podjelom bodova. Zanimljivo, prvi put nakon 1938. godine Njemačka nije slavila u prva dva kola. 

U posljednjem trećem kolu igrat će Japan - Španjolska te Kostarika - Njemačka. Španjolska je u najboljoj situaciji te vodi na ljestvici s četiri boda. Po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom. Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP Katar, skupina, 2. kolo 20.00 , Al Bayt Stadium, Al Khor
Španjolska
Morata 63'
1 : 1
Njemačka
Fullkrug 83'
Sortiranje događaja
90+6'

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ! Pritisnula je Njemačka žestoko u završnici, ali nije uspjela do pobjede. 

Ipak, Nijemci su ostali u igri za prolazak u osminu finala. U posljednjem kolu igraju protiv Kostarike, moraju pobijediti, ali isto tako ovise i o Španjolskoj. 

Prvi put nakon 1938. godine Njemačka nije pobijedila u prva dva kola SP-a. Nevjerojatno. 

90'

Još šest minuta sudačke nadoknade. Nijemci su se totalno otvorili i idu na sva tri boda. Španjolcima je sada i jedan dobar jer su se povukli. Kobnu grešku su napravili, vodili su i dominirali, mogli su riješiti susret. 

88'

Punim gasom idu Nijemci, treba im pobjeda i pritisnuli su Španjolce koji su se uspavali nakon gola za vodstvo. Fullkrug ih je šokirao i razbudio. 

83'

Gooooooooooooooooooooooooll! Njemačka je izjednačila, isplatio im se pritisak u drugom dijelu!

Sane ne pronašao Musialu na rubu šesnaesterca, sjajno se okrenuo, pored njega je bio Fullkrug, izgledalo je kao da će se spetljati, ali devetka Njemačke izborila se za šut i fenomenalno je pogodio suprotne rašlje. Pitanje je je li Simon uopće vidio loptu. 

82'

Svoj posao je odradio Jordi Alba. Ušao je Balde. 

Komentari 81