Obavijesti

Sport

Komentari 95

'Nikad ne kažeš 'ovaj bijeli igrač' nego samo 'ovaj igrač'. Zašto si rekao 'ovaj crni igrač'?'

'Nikad ne kažeš 'ovaj bijeli igrač' nego samo 'ovaj igrač'. Zašto si rekao 'ovaj crni igrač'?'
4

Pred svima je četvrti sudac rekao 'crnac'. Ako se povuče četvrti sudac, doći ćemo i nastaviti utakmicu. Ako ostane četvrti sudac, nećemo izaći na teren, rekli su iz turskog kluba, a susret će se nastaviti u srijedu...

VIDEO

Posljednje kolo grupne faze Lige prvaka. PSG-u je trebala pobjeda, Istanbul Bašakšehir se htio časno oprostiti od ovogodišnje sezone u najelitnijem europskom natjecanju. A završilo je na najgori mogući način. A razlog je 'ono' protiv čega se Uefa već godinama bori. 

Četvrti sudac na utakmici, Rumunj Constantin Sebastian Coltescu, imao je rasistički ispad upućen prema članu turskog kluba. On je u komunikaciji s glavnim sucem rekao 'negru' misleći na pomoćnog trenera Bašakšehira Pierra Weboa, što na rumunjskom znači crno. Na to je poludjela cijela klupa turskog kluba na čelu sa senegalskim nogometašem Dembom Ba koji ga je pitao zašto ga je tako nazvao. Član stručnog stožera Bašakšehira Pierre Webo je zajedno s Dembom bio u raspravi s četvrtim sucem.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

- Nikad ne kažeš 'ovaj bijeli igrač' nego samo 'ovaj igrač', a zašto si onda sad rekao 'ovaj crni igrač? - pitao ga je Demba Ba, s njim je u raspravi bio i Webo, a u tome trenutku se pojavio glavni sudac Ovidiu Hategan i pokazao crveni karton pomoćnom treneru Bašakšehira.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE

To je stvorilo još veći val ljutnje i protesta kod igrača Bašakšehira, a s rumunjskim sucem su došli porazgovarati Kylian Mbappe i Neymar kako bi smirili situaciju. No Hategan nije htio promijeniti odluku već je htio zaštiti četvrtog suca, a to je razbjesnilo igrače turskog kluba koji su otišli u svlačionicu.

Ubrzo se javio predsjednik Bašakšehira Goksel Gumusdag koji je rekao da će nastaviti sa susretom ako Uefa makne četvrtog suca.

- Pred svima je četvrti sudac rekao 'crnac'. Ako se povuče četvrti sudac, doći ćemo i nastaviti utakmicu. Ako ostane četvrti sudac, nećemo izaći na teren. Ne možemo ostati neosjetljivi na ovo. Ne možemo biti ravnodušni prema ovome - rekao je on.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

Oglasila se i Uefa.

- Nakon navodnog incidenta s četvrtim sucem, utakmica je privremeno prekinuta. Nakon konzultacija s obje momčadi, dogovoreno je da se utakmica nastavi, ali samo s drugim četvrtim sucem. UEFA će temeljito istražiti sve i donijeti odluku.

Sve je pratio i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je osudio ponašanje rumunjskog suca.

- Snažno osuđujem rasistički ispad prema Pierreu Webu, članu stožera Bašakšehira. Vjerujem da će Uefa poduzeti potrebne mjere. Bezuvjetno smo protiv rasizma u sportu i svim drugim sferama života

Igrači PSG-a su željeli nastaviti s utakmicom, ali gosti su to odbijali, čak je Uefa i ponudila rješenje u kojem bi se VAR sudac zamijenio s Coltescuom, no Turci su željeli da Uefa rumunjskog suca skroz isključi iz utakmice.

Na kraju je ipak donesena odluka kako će se utakmica nastaviti u srijedu u 18.55 s novom sudačkom postavom koju predvodi Nizozemac Danny Makkelie. Pomoćnici su Nizozemac Mario Diks i Poljak Marcin Boniek, a četvrti sudac Poljak Bartosz Frankowski. Uefa je o nezapamćenom slučaju u nogometu otvorila veliku istragu.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

A sam početak utakmice uopće nije mogao naznačiti da će do ovoga doći. PSG se bori za osminu finala Lige prvaka i potrebna mu je pobjeda za prolazak dalje, no čini se kako će na to morati pričekati. Do prekida je rezultat bio 0-0.

Unatoč ovome incidentu, Parižani mogu slaviti jer su osigurali osminu finala Lige prvaka iako je pitanje kada će se nastaviti susret protiv Istanbula. Leipzig je pobijedio Manchester United 3-2 i tako prošao u nokaut fazu, a Engleze poslao u Europsku ligu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome