Obavijesti

Sport

Komentari 155

'Nikad nismo izgubili od Italije, nadamo se da nećemo ni sada'

Dio reprezentativaca koji se sprema za Italiju okupio se u Zagrebu. Hrvatska protiv Italije igra u nedjelju (20.45), a umjesto izbornika igrače su dočekali pomoćnici

VIDEO

Ovo smo svi čekali, u dobrom smo raspoloženju. Imamo devet bodova, istina, kao i Italija. Možemo igrati opuštenije, no vjerujemo u naše najbolje izdanje, rekao je Vedran Ćorluka na okupljanju reprezentacije za utakmicu s Italijom u Milanu (nedjelja, 20.45).

Zagrebački dio reprezentacije koji se sprema za Talijane posebno se mora paziti povratnika u talijansku vrstu, Andree Pirla.

- Rijetko koji igrač na svijetu vidi cijeli teren poput njega. Puno im znači, no imaju oni dovoljno kvalitetnih igrača.

U reprezentaciju se vratio i Mario Balotelli kojeg je Ćorluka zaustavio na Euru 2012.

- Bilo je problema u prvom poluvremenu, mogao je i zabiti. Taj dio smo odigrali nešto lošije, no u drugom je bilo puno bolje i to nam je pokazatelj kako trebamo igrati u nedjelju.

I dok je Niko Kovač 'HNL' dio reprezentativaca odveo na utakmicu s Messijem i ekipom u Londonu, igrače koji će se suprostaviti Italiji dočekali su njegovi pomoćnici.

- Svima nam je žao što ne igramo protiv Argentine, takva utakmica se igra jednom u pet godina. No prioritet je ipak Italija. Zašto mi ne igramo u Londonu? Nije to stvar fizičke pripreme, nego eventualnih ozljeda prije Italije - pojasnio je Ćorluka.

Hrvatska protiv Italije ne zna za poraz.

- Važno je ne izgubiti, protiv jakih uvijek igramo dobro. Od Italije još nikad nismo izgubili. Iako za sve postoji prvi put, nadam se da to neće biti baš sada - kaže Čarli.

Daniel Kasap/Pixsell

Dejan Lovren trebao bi s Ćorlukom voditi brigu o talijanskim napadačima, među kojima je i njegov suigrač iz Liverpoola.

- Italija je kvalitetna, a igrači im igraju u svjetskim klubovima. Balotelliju trenutačno baš i ne ide, no sve se to može okrenuti u jednoj utakmici. Mora ga se paziti, nezgodan je i jak. O utakmici nismo pričali.

- Ja? Ja sam zdrav, a kada sam takav onda sam i dobar. Volio bih biti u Londonu, pa ne igra se svaki dan protiv Argentine. No pratim HNL i znam dečke koji će igrati. Ne bojim se debakla, kvalitetni su i nemaju što izgubiti.

Daniel Kasap/Pixsell

Srna: Cijeli život će pamtiti utakmicu s Argentinom

I Darijo Srna slaže se s izbornikovom odlukom da ima dva popisa reprezentativaca za Argentinu i Italiju.

- Protiv Italije igramo veliku utakmicu, koja može puno toga promijeniti, ali nije odlučujuća. Izbornik je dobro odlučio da smo mi ovdje, a ostatak igra protiv Argentine. To je utakmica koju će pamtiti cijeli život, zaslužili su to. No to je ipak prijateljska, a nama je Italija prioritet.

Danijel Pranjić jedan je od iskusnijih 'kockastih' i jako dobro zna što igrače čeka u Milanu.

- Bit će to jako teška utakmica. Oni su uz nas favoriti grupe, ali ako odigramo kao zadnje dvije utakmice, ostvarit ćemo dobar rezultat.

Daniel Kasap/Pixsell

Ivan Perišić igra u sjajnoj formi. Briljirao je na SP-u, ozlijedio rame, a onda se vratio kao da se ništa nije ni dogodilo.

- Nemamo što izgubiti, idemo barem po bod. Pirlo im je najbolji igrač i ako neće igrati, bit će jako oslabljeni. No sve ovisi o nama i kako ćemo se postaviti.

Modrić: Pirlo im je najvažniji igrač

Luka Modrić spreman je za borbu s talijanskim veznjacima.

- Ovo nam je najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Imamo dosta vremena da se pripremimo, a i odmor će nam dobro doći.

Jedva čekamo vidjeti novi direktni sudar s Pirlom, no i on malo žali što se neće okušati protiv Messija, Agüera, Teveza...

Daniel Kasap/Pixsell

- Pirlo im je najvažniji za organizaciju igre. No naravno da bih volio igrati protiv Argentine, protiv njih sam debitirao. Bilo bi to fenomenalno, ali izbornik je tako odlučio, Italija nam je ipak važnija. Vjerujem u dečke koji će igrati protiv Messija i društva, navijat ćemo svim srcem za njih.

Protiv Balotellija se okušao nedavno u Ligi prvaka?

- Odličan je, može stvoriti puno problema, moramo ga zatvoriti kao na Euru prije dvije godine. No Italija nam paše, od njih nismo izgubili, nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 155

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović