Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Tomislav Birtić Subota, 29.06.2019. u 11:01
30 komentara

Nikakav povjerenik, već našu ligu trebaju suditi strani suci

Nakon prodaje banaka, telekomunikacija i energetike strancima fakat nema smisla od stranog povjerenika za nogometne suce braniti se argumentom gubitka suvereniteta.

Foto: Borna Filic/PIXSELL
30 komentara

Ima dosta godina kako sam predlagao i radikalnije rješenje, strane suce. Istina, postoji opasnost da bi se stranci brzo slizali s kim već u Hrvatskoj, ali vrijedi pokušati. Dakle, ne povjerenik, ili nekakva komisija koja određuje koji sudac sudi koju utakmicu, smatram da bi najbolje bilo da sve utakmice sude stranci i da se vrlo, vrlo kasno saznaje tko sudi koju utakmicu.

Zastava, grb, himna, još neko vrijeme valuta, i nogometna reprezentacija, možda jest a možda i nije dovoljno suvereniteta. Povjerenik za suce? Ma daaaaaj! Ako je cilj pravedno ili makar pravednije natjecanje vjerujem da bi anketa pokazala da je većina Hrvatske za strane suce. Nije pretjerano karikirano. Da se raspiše natječaj za suce u našoj ligi, da su uvjeti da čovjek nema hrvatsko državljanstvo, da je gledao najmanje osamdeset posto utakmica Lige prvaka i prvenstva države čiji je državljanin, ma da nitko od njih nema sudačkog iskustva dobra je oklada da bismo našli glavnoga i dva pomoćnika koji bi sudili penal za Hajduk u derbiju s Dinamom ako bi igrač

Dinama golmanskom paradom obranio šut. Ne tovarim se Brbiću na vrat, što se mene tiče, pustio bih ga da u miru radi, a više puta sam rekao da bi najbolje rješenje za Hajduk bilo pokloniti klub navijačima. S klubom im darovati i odgovornost. I za rezultat i za financije.

No nemajući sve podatke, rekao bih da se Hajduk po toj točki razgovora postavio previše mlako. Prije nešto više od tri godine napisao sam “Koja bi Ćiro bio faca da su ga smijenili kao Brbića”. U podnaslovu: Na Brbiću je sad samo da zahvali nebesima što više ne nosi najteži križ koji Dalmoš može nositi, udobno se smjesti na dijelu tribina koji sam odabere, i momčadi i nasljednicima u foteljama želi sve najbolje. Sve vrijedi i ovaj put. Jedino, tko sad smijeni šefa na sebe tovari daaaaleko veći teret nego prije tri godine.

Naši partneri pišu
Message