Obavijesti

Sport

Komentari 13

Nikola Kalinić u finalu: Mir sa Srnom pa u Poljsku po pehar

Nikola Kalinić u finalu: Mir sa Srnom pa u Poljsku po pehar
1

Dnjipro prvi put igra finale Europske lige, Sevilla je tri puta osvojila ovo natjecanje. Finale počinje u 20.45 sati, a Dnjipro ima i hrvatskog fizioterapeuta, Ivana Porobiju

VIDEO

Govorili su nam da nismo favoriti ni protiv Hajduka, pa kako bismo bili favoriti večeras u finalu protiv branitelja naslova Seville? No mi smo rušili jednog po jednog protivnika. Večeras ćemo u Varšavi pokušati srušiti i Sevillu i uzeti naslov najboljih u Europskoj ligi, rekao je uoči najveće utakmice karijere napadač Dnjipra Nikola Kalinić.

Teško da je itko na početku sezone vjerovao kako Dnjipro može otići tako daleko, ne samo zbog kvalitete momčadi nego i zbog ratnog stanja u Ukrajini, zbog kojeg su domaće utakmice igrali na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

- Na početku sezone smo se provlačili, nismo bili ni kompletni, ali kako je sezona odmicala, bili smo sve bolji - kaže Kalinić.

Dnjipro bi u finalu trebao igrati kao i protiv Napolija u polufinalu, oprezno i na kontre.

- To je naša prepoznatljiva igra, čvrsto u obrani i na kontre, nadamo se da će nam to biti dovoljno - rekao je Nikola i dodao:

Meni dolazi iz Splita desetak rođaka i prijatelja, nadam se da ćemo zajedno slaviti. Volio bih, nakon Ivana Rakitića lani, ove godine i ja podignuti pehar.

Pehar prethodnika Europske lige, Kupa Uefe, digao je Darijo Srna, s kojim je Nikola nedavno imao žestok verbalni okršaj.

- To je odavno završena priča, čuli smo se telefonom, rekli jedan drugome što smo imali, i to je sad za nama. Bili smo oduvijek dobri, takvi ćemo i ostati. Detalji će ostati između nas, jedino što ću vam reći je da sam ja nazvao njega, on je i stariji i kapetan je reprezentacije, tako da je bio red da ja njega nazovem. Znam da nije bilo lijepo vidjeti, ali to nije ništa neobično u velikim utakmicama - završio je Kalinić.

Dnjipro ima i hrvatskog fizioterapeuta, Ivana Porobiju, on će Nikolu i ostale pripremati za finale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju